Ukoliko ste zaposlena žena s malo slobodnog vremena, sigurno ste se našli u situaciju kada niste imali ideju što spremiti za kasni ručak. Nudimo vam brz, jednostavan, ali ukusan recept.
Što vam je potrebno?
1 paket PIK hrenovki u prirodnom crijevu, narezanih na kolutiće
1 crvenu papriku, izrezati na trakice
1 zelenu papriku, izrezati na trakice
1 žutu papriku, izrezati na trakice
1 glavica crvenog luka, mljevena
2 žličice umaka od rajčice (koncentrat)
1 velika rajčica, izrezati na kockice
2 režnja češnjaka, sitno isjeckati
1 žlica mljevene crvene paprike
8 listova bosiljka, sjeckani
sol i papar za okus
Lim za pečenje lagano premažite maslinovim uljem, stavite ga u pećnicu i zagrijte na 180C. Kad se pećnica zagrije, na lim posložite paprike i PIK hrenovke. Lagano ih polijte s maslinovim uljem. Pecite 10 minuta, te svako toliko okrečite kako paprike ne bi zagorjele. Izvadite ih iz pećnice i držite na toplom.
Dok se paprike peku, skuhajte tjesteninu prema uputama. Prije nego ocijedite tjesteninu, odvadite šalicu vode u kojoj ste kuhali tjesteninu i odložite na stranu. Ocijedite tjesteninu i držite ju na toplom.
Na tavu srednje veličine dodajte par žlica maslinovog ulja te ga lagano zagrijte. Dodajte luk i pirjajte ga miješajući, dok ne omekša, oko 4 minute. Dodajte rajčice i kuhajte još minutu. Umiješajte umak od rajčice, češnjak, crvenu papriku i kuhajte još dvije minute. Dodajte 3/4 šalice tekućine u kojoj ste kuhali tjesteninu i pirjajte još oko 5 minuta. Narežite PIK hrenovke na kolutiće i dodajte u tavu. Umiješajte mljeveni svježi bosiljak, te dodajte sol i crni papar po ukusu. Dodajte tjesteninu, paprike narezane na trakice te podlijevajte tekućinom u kojoj ste kuhali tjesteninu.
Poslužite toplo uz salatu od crvenog radića i matovilca, začinjenu maslinovim uljem i limunovim sokom, i – dobar tek!
Recept je za 4 osobe.
Svaka porcija sadrži:
331 kalorija (kcal)
3g masti
8% kalorija iz masti
23g proteina
57g ugljikohidrata
0 mg kolesterola
441mg natrija
8g vlakana
Što vam je potrebno?
1 paket PIK hrenovki u prirodnom crijevu, narezanih na kolutiće
1 crvenu papriku, izrezati na trakice
1 zelenu papriku, izrezati na trakice
1 žutu papriku, izrezati na trakice
1 glavica crvenog luka, mljevena
2 žličice umaka od rajčice (koncentrat)
1 velika rajčica, izrezati na kockice
2 režnja češnjaka, sitno isjeckati
1 žlica mljevene crvene paprike
8 listova bosiljka, sjeckani
sol i papar za okus
Lim za pečenje lagano premažite maslinovim uljem, stavite ga u pećnicu i zagrijte na 180C. Kad se pećnica zagrije, na lim posložite paprike i PIK hrenovke. Lagano ih polijte s maslinovim uljem. Pecite 10 minuta, te svako toliko okrečite kako paprike ne bi zagorjele. Izvadite ih iz pećnice i držite na toplom.
Dok se paprike peku, skuhajte tjesteninu prema uputama. Prije nego ocijedite tjesteninu, odvadite šalicu vode u kojoj ste kuhali tjesteninu i odložite na stranu. Ocijedite tjesteninu i držite ju na toplom.
Na tavu srednje veličine dodajte par žlica maslinovog ulja te ga lagano zagrijte. Dodajte luk i pirjajte ga miješajući, dok ne omekša, oko 4 minute. Dodajte rajčice i kuhajte još minutu. Umiješajte umak od rajčice, češnjak, crvenu papriku i kuhajte još dvije minute. Dodajte 3/4 šalice tekućine u kojoj ste kuhali tjesteninu i pirjajte još oko 5 minuta. Narežite PIK hrenovke na kolutiće i dodajte u tavu. Umiješajte mljeveni svježi bosiljak, te dodajte sol i crni papar po ukusu. Dodajte tjesteninu, paprike narezane na trakice te podlijevajte tekućinom u kojoj ste kuhali tjesteninu.
Poslužite toplo uz salatu od crvenog radića i matovilca, začinjenu maslinovim uljem i limunovim sokom, i – dobar tek!
Recept je za 4 osobe.
Svaka porcija sadrži:
331 kalorija (kcal)
3g masti
8% kalorija iz masti
23g proteina
57g ugljikohidrata
0 mg kolesterola
441mg natrija
8g vlakana
You must be logged in to post a comment Login