Volonterski maraton 72 sata bez kompromisa

Volonterski maraton, poznatiji kao projekt 72 sata bez kompromisa i ove godine za volontiranje će “zakačiti” više od četiri tisuće mladih diljem Hrvatske koji će od 17. do 20. listopada 2019. beskompromisno darovati svoje vrijeme, znanja, vještine za druge kao i svoju lokalnu zajednicu u sudjelujući u brojnim ekološkim, radnim i socijalnim akcijama.

Kao Najavu za ovaj projekt u Splitu će se na Rivi 3. listopada u 20 sati održati Humanitarni koncert The Taxi banda na kojem će se prikupljati sredstva za nabavku namještaja i opremanje Sigurne kuće – skloništa za žene i djecu žrtve nasilja koju vodi Caritas Nadbiskupije Split. Dva dana kasnije, 5. listopada zagrebački Zrinjevac postat će od 10 do 12 sati Volonterski park u sklopu kojeg će se održati kreativne i zabavne radionice za djecu, glazbeni nastup kao i međugeneracijsko druženje s umirovljenicima uz kavu i čaj.

Prijave za ovogodišnji projekt na www.72sata.hr su tijeku, a “najzakačeniji” volonteri već su prijavili svoje sudjelovanje u ovoj volonterskoj avanturi koja će se održati u Dubrovniku, Karlovcu, Metkoviću, Osijeku, Sinju, Sisku, Slavonskom Brodu, Splitu, Suhopolju, Zadru i Zagrebu. Tako će ove, šeste godine održavanja projekta u akcijama u dječjim domovima, domovima za starije, udrugama, školama i drugim raznim institucijama sudjelovati više od 4000 mladih od 16 do 30 godina – što kao pojedinci, a što kao grupe.

Vrijeme mladosti je vrijeme kad se “zakačimo” za određene stvari i aktivnosti. Neke od njih kako dođu tako prođu, ali neke ostaju i usađuju se u naš život – naš način, stil i svakodnevicu. Projekt 72 sata bez kompromisa ima za cilj baš to – animirati mlade da se kroz projekt “zakače” za volontiranje dajući svoje vještine, znanja, sposobnosti i vrijeme za dobrobit drugih, zajednice, a preko toga i sebe.