Imam li Helicobacter Pylori?

Većina osoba zaraženih infekcijom Helicobacter pylori nikada neće razviti simptome ove bolesti dok će samo petina oboljelih osjećati neugodne simptome poput čestog  podrigivanja, gubitka apetita, boli u trbuhu, mučnine ili povraćanja, tamne stolice ili stolica boje katrana, nadutosti pa čak i naglog mršavljenja. Ukoliko primjetite samo neki od gore navedenih simptoma, brigu za zdravlje ne ostavljajte za kasnije.

Napraviti brzi test za preventnivni pregled želuca te ubrzajte odlazak na  specijalističku gastroenterološku obradu. Kako bi otklonili sumnju u ovu bakteriju Hartmann preporučuje preventivni pregled želuca za dokazivanje bakterije Helicobacter pylori. Osnovni je cilj takvog testa je potaknuti potencijalno ugroženu osobu, korisnika testa, da posjeti liječnika prije nego što bi to inače učinio.

Helicobacter pylori (HP) je gram-negativna mikroaerofilna spiralna bakterija koja se nalazi na sluznici čovjekova želuca i jedina je bakterija koja može preživjeti u nepogodnoj kiseloj sredini u želucu. Helicobacter pylori naseljava različite dijelove želuca i dvanaesnika, gdje uzrokuje upalu (gastritis) koja je čvrsto povezana s većinom želučanih tegoba uključujući i maligne promjene na želucu.

Djelujte na vrijeme i otkrijte da li ste vlasnik želučane bakterije

Dokazano je da je želučana bakterija Helicobacter pylori glavni čimbenik rizika za razvoj upale sluznice želuca (gastritis) i čireva na želucu. Uporaba proizvoda za samotestiranje „Prevencija želučanih bolesti” marke Veroval® omogućit će vam da brzo i sigurno provjerite je li u vašem organizmu prisutna spomenuta bakterija i biste li trebali razmotriti poduzimanje dodatnih mjera opreza. Za provođenje ovog desetominutnog testa bit će vam potrebna samo kapljica krvi iz jagodice prsta. Rezultat ćete moći očitati za 10 minuta.

Veroval brzi i kućni testovi

Uspjeh liječenja bolesti i sprječavanja posljedica nezamislivi su bez dijagnostike obavljene na vrijeme. Sretna je okolnost da za mnoge tegobe postoje kvalitetni i brzi dijagnostički testovi. Mnoga testiranja nisu ni dostupna svima, nego su često zbog troškova ograničena samo na pojedine populacijske grupe, indikacije i osobe kod kojih postoji povišen rizik od stjecanja zaraze, zbog kojih bi trebali češće prakticirati i kućnu i laboratorijsku dijagnostiku. Saznajte više o medicinskim proizvodima za samotestiranje Veroval posjetom na stranice: http://veroval.info/hr-HR.

Darujemotri testa. Što trebate?

  • U komentare ispod objavljenoga članka, na našem webu, napišite #hartmann

Prijave primamo do 25. travnja, točno u podne. Nagrade će biti poslane samo na adrese u Hrvatskoj. Random.org bira, a dobitnici nakon objave svoje podatke dostavljaju u inbox na našem Facebooku. Dobitnici će biti objavljeni u sklopu ovoga članka te dodani kao komentar na Facebook objavi.

Dobitnice:

Kristina Fočić

Danijela Likač

Gordana Petretić