Iz knjige može ispasti – vuk!

Kad je soba u neredu, knjiga može pasti s police… A iz knjige može ispasti – vuk!
Što se dogodilo kad je tako jedan vuk ispao iz svoje knjige i našao se nasred sobe, pred strašnom mačkom? U bijegu se ušuljao u drugu knjigu… Ali kakva je to ispala priča!

Pričao je ovo o jednom vuku koji je zbog nereda na policama ispao iz svoje knjige, kad je ta knjiga pala na pod. Umjesto u svojoj knjizi sad se našao u Sofijinoj sobi, pred – Sofijinom mačkom koja se čim ga je spazila stala oblizivati. Vuk se pokuša vratiti u svoju knjigu, ali ne može pogoditi pravu stranicu na kojoj se mora pojaviti pa ga izbace. Nakon što je neuspješno pokušao naći utočište i u drugim knjigama, konačno se nađe u šumi gdje naiđe na djevojčicu s crvenom kapicom koja ide u posjet svojoj baki. Ali jao – vuk kojeg je čekala, nije se pojavio! Je li to prava prilika za našeg vuka?

Knjiga koja razvija dječju maštu, potiče djecu na čitanje, pričanje priča i zaigranost, djecu nenametljivo navodi da razmišljaju izvan zadanih okvira i mijenjaju postojeću stvarnost. Za sve roditelje koji oduvijek znaju da vuk nije ‘za pravo’ pojeo Crvenkapicu i svu djecu koja vole sve likove iz priča, pa čak i ‘strašnog’ vuka. Knjiga za djecu predškolskog uzrasta od 3 – 7 godina.

Belgijanac Thierry Robberecht, počeo je pisati za odrasle, ali je poznatiji po svojim brojnim knjigama za djeu za koje je dobio mnoge nagrade.

Gregoire Mabire francuski je svestrani ilustrator, diplomirao je na prestižnom institutu Saint-Luc de Bruxelles i surađivao s brojnim izdavačima dječjih knjiga. Stil mu je duhovit, moderan i prepoznatljiv.

Imamo jednu knjigu za vas. Što trebate?

  • U komentare ispod objavljenoga članka, na našem webu, napišite #vuk

Prijave primamo do 15. travnja, točno u podne. Nagrade će biti poslane samo na adrese u Hrvatskoj. Random.org bira, a dobitnici nakon objave svoje podatke dostavljaju u inbox na našem Facebooku. Dobitnici će biti objavljeni u sklopu ovoga članka te dodani kao komentar na Facebook objavi.

Dobitnica Ivana Popadić