Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr
Jaffa torta
Jaffa torta

Gastronomija

Jaffa torta – summer edition

Jaffa torta, još jedna od torti koje se ne peku, baš za ove vrućine.

Još jedna od torti koje se ne peku, baš za ove vrućine. Sastojci za kalup promjera 26 cm.

Za podlogu:

  • 250 g kakao keksa (čajni kolutići ili integralni)
  • 125 g maslaca ili margarina

Krema:

  • 500ml mlijeka
  • 120g brašna
  • 200g šećera u prahu
  • 250g maslaca sobne temperature
  • 100g čokolade za kuhanje
  • 100g bijele čokolade
  • 2 vanilin šećer ili aroma vanilije, korica naranče, rum, mlijeko
  • 0,1dl slatkog vrhnja-po potrebi

Preljev:

  • 1 preljev za torte
  • 250 ml soka od naranče
  • 2-3 žlice šećera

Postupak:

Kekse usitniti i pomiješati s margarinom sobne temperature te utisnuti u dno kalupa.

Krema:

Brašno/gustin s 2-3 žlice šećera u prahu i vanilijom razmutiti u malo mlijeka i skuhati kao puding. Pokriti plastičnom folijom tik uz kremu kako se ne bi stvorila neželjena korica i ostaviti kremu da se prohladi.
U mlaku kremu mikserom postupno umiješati maslac i dobro miksati još 2-3 minute, dok krema ne postane jednolična i svilenkasta. Po želji/potrebi se u kremu može doliti i malo slatkog vrhnja; postat će još prozračnija!

Nakon što je gotova, kremu podijeliti na 2 dijela. U jedan dio kreme dodati otopljenu bijelu čokoladu, a u drugi dio dodati rastopljenu tamnu čokoladu i koricu naranče. Složiti tortu kako je napisano i dobro je ohladiti u frižideru, da se stisne.

Preljev:

Preljev za torte pomiješati sa šećerom i sokom od naranče (dodajući ga malo po malo) da se napravi ujednačena smjesa, bez grudica. Zakuhati da prokuha, nakon kratko vremena maknuti s vatre, čekati par minuta da se prohladi i lagano preliti preko torte, vodeći računa da preljev ne uništi gornji sloj torte.

Ohladiti u frižideru još pola sata, pažljivo odvojiti od ruba kalupa, tortu prebaciti na tanjur za serviranje.

Slaganje:

  1. Podloga od keksa
  2. Svijetla krema
  3. Jaffa keksi okrenuti čokoladom prema dolje (bućnuti ih u rum s mlijekom ili vodom)
  4. Tamna krema
  5. Preljev od narančinog soka

Naravno, redoslijed slaganja krema se može zamijeniti.

Recept vam donosi  Slatka Radionica by Vesna Nakić

Jaffatorta

Ne propustite

Gastronomija

Ako ste ljubitelj biljne prehrane, a načela veganstva imate u malom prstu, sljedeći recept oduševit će sva vaša čula.

Gastronomija

Recept za super ukusan desert koji se ne peče i idealan je za početnike.

Gastronomija

Za razliku od nekih drugih torti bez pečenja ova se ne pravi sa sirom, pa bi to mogla biti prednost ako niste ljubitelji slastica...

Gastronomija

Osvježavajući voćni desert za svako doba dana.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.