Gorak kakao posip u kombinaciji s aromom ulja naranče učinio je ove čokoladne tartufe profinjenima bez obzira lakoću s kojom se rade.
Ovi okusi će se svidjeti svim ljubiteljima čokolade i nadamo se da ćete ga ubrzo isprobati. Bez obzira na ove vrućine vani.
Čokoladni tartufi s tamnom čokoladom i uljem naranče
Namirnice
- 160 grama Kandit tamne čokolade s uljem naranče (84% kakaa)
- 80 grama Kandit mliječne čokolade (35% kakaa)
- 125 ml vrhnja za šlag (36% mliječne masti)
- 30 grama kakao praha
- po želji cimeta, zvjezdanog anisa i drugih začina
Upute
Tamnu i mliječnu čokoladu nožem usitnite na manje komade. U manjem dubokom loncu zagrijte vrhnje za šlag sa željenim začinima do vrenja.
Uklonite vrhnje za šlag s plamena i u njega dodajte nasjeckanu čokoladu. Neprestanim miješanjem otopite čokoladu u vrhnju za šlag.
Čokoladu možete izliti na tanjur da se brže ohladi, ili je ostaviti u loncu desetak minuta prije nego je stavite u hladnjak.
Čokoladu hladite barem 2 sata ili dok ne bude dovoljno čvrsta da je možete oblikovati rukama.
Ohlađenu čokoladu pomoću čajne žlice grabite iz lonca i oblikujte ju rukama u kuglice.
Oblikovane kuglice uvaljate u kakao prah i vratite ih kratko, ili do posluživanja, u hladnjak.
Bilješke
Ovisno o vrhnju za šlag, vrsti čokolade kao i ostalim začinima koje ćete koristiti u receptu bit će potrebno više ili manje čokolade da se dobije smjesa za čokoladne tartufe koju ćete moći oblikovati rukama.
Čokoladne tartufe možete napraviti mekšima i sočnijima s dodavanjem većeg omjera slatkog vrhnja u odnosu na čokoladu.
Od začina možete dodati bilo što. Od suhih začina poput cimeta i anisa (samo uklonite tvrde začine prije hlađenja), a možete koristiti i razne likere za dodavanje okusa kao i razna ulja.
Darkove recepte možete naći na blogu “Darkova Web Kuharica”