Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Jednostavne buhtle s pekmezom

Isprobajte jednostavan recept za fine buhtlice s marmeladom koje se tope u ustima!

Ukusna i topla peciva, poput naših buhtli, uvijek su dobro došla osobito u hladnije vrijeme uz šalicu toplog kakaa ili čaja. Isprobajte jednostavan recept za fine buhtle s marmeladom koje se tope u ustima!

Sastojci

Tijesto

  • 500 g glatkog brašna
  • 40 g svježeg kvasca
  • 1 jaje
  • 170 g maslaca sobne temperature
  • 3 žlice šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 250 ml mlakog mlijeka
  • naribana korica 1 limuna

Ostalo

  • 2 žlice maslaca
  • šećer u prahu
  • pekmez željenog okusa (jagoda, šljiva, marelica…)

Priprema

Najprije pripremite kvasac. U malu zdjelicu stavite razlomljeni kvasac, 1 žlicu brašna, 1 žlicu šećera i 100 ml mlijeka. Ostavite kvasac 10-15 minuta na toplom mjestu da se zapjeni.

Brašno prosijte u veću zdjelu pa dodajte šećer, vanilin šećer i sol. Zatim dodajte jaje, margarin, pripremljeni kvasac, ostatak mlijeka i limunovu koricu pa spiralnim nastavcima za miksanje umijesite glatko tijesto.

Tijesto prekrijte kuhinjskom krpom i ostavite sat vremena na toplom mjestu da se diže. Kada tijesto udvostruči volumen malo ga premijesite i na lagano pobrašnjenoj površini razvaljajte 0,5 cm debelo.

Izrežite pravokutnike (10×10 cm), u svaki stavite žlicu pekmeza željenog okusa pa krajeve savijte u sredini. Pritisnite krajeve prstima da se tijesto dobro slijepi.

Tijesto slažite u namašćen i pobrašnjen okrugli kalup za pečenje tako da rezana strana bude okrenuta prema dolje. Ostavite tijesto još pola sata da se diže.

Buhtle pecite 20-25 minuta na temperaturi od 180 ºC. Pečena peciva premažite otopljenim maslacem i posipajte šećerom u prahu.

Recept pripremila  Jannette Razum –  slatkisvijet.com

Više

Gastronomija

Za sve ljubitelje, tu je odlična i sočna pita s marelicama te hrskavim i slatkim posipom od badema i zobenih pahuljica.

Gastronomija

Odličan kolač za sve koji ne vole previše šećera u kolačima!

Gastronomija

Isprobajte jednostavan recept za ukusnu čokoladnu roladu sa svježim jagodama!

Gastronomija

U sezoni jagoda svakako isprobajte napraviti ovaj sočan i jednostavno preukusan kolač od jagoda i kokosa!

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.