Jeste li pripremili svoju kožu za ljeto?

Sunce nam pruža vitamin D i zdravo je za kosti, mišiće te opće stanje duha. Međutim, u ljetnim danima kada je koža najizloženija UV zrakama njezina njega postaje neophodna.

Kako bismo se što bolje pripremili za tople dane, upitali smo dr. med. Nataliju Pavlović za stručne savjete. Njezina Zagrebačka ordinacija pod nazivom Medicina Estetika nudi vrhunske tretmane za svježu i zdravu kožu.

Koristite mineralnu zaštitu

Zbog izloženosti kože UV zračenju potrebno je koristiti pojačanu foto zaštitu. “Kreme sa SPF 50 + su prihvatljive za lice i tijelo u ljetnim mjesecima. Preporučujem mineralnu zaštitu kao bolju opciju jer ne izaziva alergijske i fototoksične reakcije”, preporučuje dr. Pavlović.

dr. med. Natalija Pavlović

Vitamin C

“Ne zaboravite da je vitamin C u obliku seruma ili ampula svakako dobar izbor za njegu jer je snažan antioksidans koji djeluje na stanice kože.” ističe sugovornica, “ Vitamin C može ublažiti ili smanjiti oštećenja nastala prilikom izlaganja UV zračenju. “

Hidratizirajući tretmani

“Prije intenzivnog izlaganja kože UV zrakama klijenti rado naprave skin booster tretman koji dubinski hidratizira kožu lica, vrata i dekoltea. Time se poboljšava izgled površine kože, ten je blistav, a sitne bore postaju manje vidljive, “ objašnjava dr. Pavlović.

“Također se radi i mezoterapija kojom se u kožu unose minerali, vitamini i hidratizirajuća hijaluronska kiselina. Ako ste ljubitelj potpuno prirodnih tretmana izvodi se popularni Platelet Rich Plazma (PRP) koja osigurava kvalitetniju i zdraviju kožu koja je sposobnija za borbu sa slobodnim radikalnima koji pojačano nastaju tijekom izlaganja suncu.

Ljepota kreće iznutra prema van

“Važnost hidratacije cijelog organizma je neprocjenjiva, kao i unos beta karotena koja obiluje tim pigmentom. Hrana koja sadrži beta karoten su mrkva, batat, marelice, dinje, mango, jabuka, kruška i zeleno lisnato povrće. Ove namirnice dodatno štite kožu od uv zračenja. Općenito prehrana koja obiluje povrćem i voćem je izvrsna za cijelo tijelo pa tako i za našu kožu”, objašnjava.