Jeste li vi prva ili samo zamjena?

Žene u muškarčevu životu možemo podijeliti samo na dvije – Prva i Druga. Možemo mi i više grupa nabrojati, ali ako mislimo na bitne partnerice u njegovu životu, onda nećemo brojati usputne avanture i „curice“.
Ona Prva je njegova najveća ljubav, za koju bi apsolutno sve na svijetu napravio, uvijek će je voljeti čak i ako nije više s njom. Nikad prežaljena. Druga je samo dobra zamjena.

Koliko među vama ima onih koje znaju što su svom muškarcu u životu? Jeste li ikada dobile iskreni odgovor tko mu je sve na svijetu? I kako se osjećate zbog toga? Prva će biti u sedmom nebu. Hodati uzdignute glave, biti sama sebi najljepša svaki dan, nasmijana od uha do uha. Njega će uvijek imati i zna ona to jako dobro. Bili u vezi ili ne (kako kome ispadne je l’… ne može sve biti bajno), ona zna da je dovoljno samo zatrepetati okicama kako bi se on našao kraj nje i napravio sve što poželi.

A Druga? Što će ona? Isto biti nasmijana od uha do uha i najljepša na svijetu, ali za razliku od Prve, vraški će se boriti za nešto što želi od njega svjesna da je njeno mjesto ono drugo. I naravno, potajno se nada da će jednog dana biti Prva. I bit će ljuta, i bijesna, i razočarana, i tužna, i nesretna, i tvrdoglava i istovremeno sretna jer je kraj njega. Ona će istinski sve napraviti za njega, iz čiste ljubavi i odanosti prema njemu.

I tako to ide u začarani krug – Prva dobije od njega sve što poželi, dok Druga sa strane to sve gleda i žali što ona nije na mjestu Prve. On se nada da će svojoj Prvoj biti isto tako sve na svijetu, dok Drugu ima uvijek kraj sebe, za svaki slučaj. Zna li on koliko ga Druga voli? Naravno da zna. Voli li on Drugu? Možda neće niti jedna djevojka dobiti odgovor na to, samo će iz nekih njegovih gesta ili rečenica izvući tu neku nit koja joj i dalje daje nade da čeka.

A znamo opet i onih priča kada je Drugoj dosadilo biti druga i pronašla drugog muškarca kojem je Prva – sve na svijetu.
I… Koja ste vi na kraju?

Anja Mihaljević