Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr
77 godina
77 godina

Gastronomija

Jeste li znali da ovaj proizvod jedemo već 77 godina?

Svi ju jako dobro znamo, podsjeća na djetinjstvo, a slavi i magični rođendan

Gavrilović jetrena pašteta svima je jako dobro poznat proizvod. I u ovim ljetnim danima, jedan od najsavršenijih i najčešćih doručaka ili užina, redovito je baš ova pašteta, u kombinaciji s tostom i solju začinjenom rajčicom.

Tvrtka Gavrilović prvu je jetrenu paštetu proizvela 1938. godine, a i dan danas se radi po izvornoj, tradicionalnoj recepturi starih majstora. Jetrena pašteta tako ove godine slavi svoj 77. rođendan, pa i mi koristimo današnji datum (7.7.) kako bismo joj odali počast.

Ovaj rođendan još je i značajniji jer broj 7 u numerologiji predstavlja savršenstvo, život i sreću. Riječ je o svetom broju, pa će i ova cijela godina, nadamo se, donijeti još sreće ovom ukusnom zalogaju.

Za kraj, donosimo nekoliko načina na koje mi volimo jesti jetrenu paštetu i s čime ju volimo kombinirati:

– smjesom od jetrene paštete puniti kuhana jaja
– namazati na preprženi kruh te na vrh dodati malo majoneze i kapara
– napraviti mousse od paštete pa poslužiti kao umak za pohane pileće štapiće
– poslužiti na zalogajčićima od lisnatog tijesta te dodati masline
– pomiješati je s komadićima povrća po želji (najbolje kiselkastog poput kiselih krastavaca ili paprike), žličicom senfa te začinskog bilja (bosiljak, kim, origano, pa čak i ružmarin) te koristiti kao umak za meso ili namaz.

77 godina

 

Naslovna foto: www.gavrilovic.hr

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Predstavljamo

Nije iznimka nova 'JELI' kampanja parizera i hrenovki kojoj nisu odoljeli ljubitelji konkretnog griza Mate Janković, Andrea Andrassy i mnogi drugi.

Video box 1

Redakcija She-a snimila je za vas video jednostavnog, ali najboljeg recepta za ukusnu uskrsnu šunku

Predstavljamo

Stiže novi nagradni val Mesne industrije Gavrilović "U poteza tri vozi se i ti!".

Gastronomija

Uz pomoć Gavrilovića i njegove Dalmatinske pancete, pripremit ćemo brzi prilog od kiselog kupusa, baš za hladne, blagdanske dane.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.