Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Jogurt lepinje zbog kojeg ćete zauvijek zaboraviti na kruh

Pecivo bez konkurencije zbog kojeg ćete zauvijek zaboraviti na kruh!

Fenomenalne i uz slane i uz slatke priloge. Služiti uz sir, ajvar, kajmak ili kao slatku varijantu uz džem, pekmez ili namaz… Odlične su u svakoj kombinaciji!

Sastojci

  • 550 g brašna,
  • 300 ml jogurta,
  • 1 žličica šećera,
  • 1 žličica soli,
  • 1 žličica sode bikarbone,
  • 1 žličica praška za pecivo,
  • ulje za prženje (a mogu se peći u pećnici).

Priprema

U dublju posudu staviti jogurt, dodati šećer, sol, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i izmiješati.
Postepeno dodavati brašno i zamijesiti mekše tijesto.

Tijesto staviti u najlon kesu (za zamrzivač) i ostaviti u hladnjak da odstoji 10 minuta.
Nakon toga, tijesto premijesiti na pobrašnjenoj radnoj površini, formirati oblik “valjka”, i izrezati na 7 dijelova.

Svaki dio premijesiti formirajući 7 loptica.

Staviti ih na pladanj i ostaviti da odstoje 5 minuta pa svaku lopticu valjkom razviti u krug (veličine tanjura).
Ulje zagrijati i lepinje pržiti na umjerenoj vatri dok ne porumene s obje strane. Gotove lepinje odlagati na papirni ubrus, kako bi se ocijedio višak masnoće.

Ako želite nemasniju verziju, možete ih peći u pećnici i tople premazati maslacem, margarinom ili uljem.
Služiti uz sir, ajvar, kajmak ili kao slatku varijantu uz džem, pekmez ili namaz … Odlične su u svakoj kombinaciji!

izvor: kurir.rs/oklagija.rs

Više

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.