Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Juha od bundeve

Uz ovu juhu od bundeve nit’ će vam biti zima, nit’ ćete biti bolesni.

Svi znamo stih iz pjesmice koje se (ne)rado sjetimo kada se temperature spuste imalo niže od poželjne sobne temperature. Ali ipak – ne boji se tko je zdrav!

Uz ovu juhu od bundeve nit’ će vam biti zima, nit’ ćete biti bolesni.

Autor: Olja Brkljač – Olja’s kitchen

  • Porcija: 5 osoba
  • Priprema: 10 minuta
  • Kuhanje: 40 minuta
  • Spremno za: 50 minuta
  • Zahtjevnost: za impresionirati svekrvu
  • Vrsta obroka: predjela
  • Posebna prehrana: vegetarijansko

Trebat ćete:

  • 2 kg butternut bundeve
  • 2 kom crvenog luka
  • 2 kom stabljike celera
  • 2 kom mrkve
  • 2 kom češnja češnjaka
  • 1/2 kom svježeg chillija
  • 5 kom svježe kadulje
  • 2 grančice svježeg ružmarina
  • 1 l pilećeg temeljca ili pileća kocka za juhu
  • po želji Leifico ulja uljane repice
  • po želji bučino ulje
  • po želji bučine sjemenke
  • po želji kruh
  • po želji parmezan
  • po želji sol
  • po želji papar

Olja_s Kitchen – Juha od bundeve

Kad imate sve, onda:

  1. Na ulju uljane repice popržite listove kadulje na oko 30 sekundi ili dok ne potamne i postanu hrskavi. Zatim ih izvadite iz lonca.
  2. Dobili ste predivno aromatično ulje na kojemu ćete ispržiti povrće koje ste prethodno sitno nasjeckali. Luk, celer, mrkvu, češnjak, chilli i ružmarin začinite sa soli i paprom te pirjajte na laganoj vatri oko 10 minuta da povrće omekša.
  3. Dodajte narezanu bundevu i pileći temeljac, pustite da zavri, smanjite vatru i pustite da lagano kuha oko 30 minuta.
  4. Za to vrijeme kriške kruha pokapajte s malo bučinog ulja i na njega naribajte parmezan.
  5. Stavite u pećnicu na 200 stupnjeva oko 10-tak minuta dok se sir ne otopi i kruh postane hrskav. Pazite samo da vam ne izgori kao meni prvi put. J
  6. Kada je povrće gotovo stavite ga u blender i izmiksajte. Začinite sa soli i paprom do savršenstva.
  7. Juhu poslužite s nekoliko kapi bučinog ulja, bundevinim sjemenkama i kruhom.

 

Dobar tek!

 

Više

Gastronomija

Pužići s makom i cimetom mirisom podsjećaju na djetinjstvo.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.