Kad si dobila ljubavno pismo?

Nekada ne tako davno ljubavne poruke nisu se slale u inbox društvenih mreža ili putem WhatsAppa i Vibera… Kada si posljednji put čula da je netko dobio ljubavno pismo ili barem dva tri reda nježnih riječi? Možda nikada ili jako davno?

Što je ono najljepše što možete pokloniti voljenoj osobi? Reći joj da je volite. Iako ponekad škrti na riječima, muškarci znaju biti itekako nježni i romantični. To su na najljepši način pokazali slavni muškarci u svojim prekrasnim pismima – Beethoven, Mozart, Mark Twain, Gustave Flaubert, Oscar Wilde, John Keats, i mnogi drugi oduševit će vas svojim strasnim zanosom i dirljivom iskrenošću. Sam odabir Ursula Doyle (urednik) u knjizi u izdanju Planetopije Najljepša ljubavna pisma slavnih muškaraca nadahnut je romantičnim pismima koje je Carrie čitala Faci u popularnom filmu Seks i grad.

Za vas smo odabrali jednu knjigu, da nam malo digne raspoloženje…

Kako preboljeti osobu koju voliš? Jednostavno. Napiši mu pismo i u njemu napiši sve što si toj osobi htjela reći. Piši kao da to pismo nikada neće biti pročitano. Jer zapravo ni neće. Napiši, adresiraj, zapečati i spremi u kutiju.

Upravo je to provjeren recept protiv zaljubljivanja šesnaestogodišnje Lare Jean. Lara Jean drži svoja ljubavna pisma u kutiji za šešire koju joj je poklonila pokojna majka. Nisu to tipična ljubavna pisma, više su to oproštajna pisma u kojima se Lara Jean oprašta od dječaka u koje više ne želi biti zaljubljena. Pet pisama koja nikada neće biti poslana. Dok ih je pisala, na papir je stavljala i dušu i srce. Priznavala je u njima sve ono što se u stvarnome životu nikada nije usudila izgovoriti. Jer ta su pisma bila samo za njezine oči. Sve do dana kada njezina pisma počnu stizati onima kojima su namijenjena, a ljubavni život Lare Jean od imaginarnog postane sasvim stvaran, i potpuno izvan njezine kontrole.

logo-amk-660x150

Algoritam MK uveseljava jednu sretnu čitateljicu. Što trebate?

  • U komentare ispod objavljenoga članka, na našem webu, napišite #ljubavnopismo

Prijave primamo do 25. travnja, točno u podne. Nagrade će biti poslane samo na adrese u Hrvatskoj. Random.org bira, a dobitnici nakon objave svoje podatke dostavljaju u inbox na našem Facebooku. Dobitnici će biti objavljeni u sklopu ovoga članka te dodani kao komentar na Facebook objavi.

Dobitnica: Marija Kasalo.