Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Kakav sendvič volite?

Slast između dvije kriške kruha.

Sendvič nosimo na posao ili ga pakiramo djetetu za užinu u školi. Sendvič ćemo složiti kad smo tek malo gladni ili kad smo pregladni da bismo pojeli pravi obrok. Možemo ga kupiti u automatu ili na benzinskoj crpki ili pripremiti sendvič od kojeg nam rastu zazubice već pri pogledu na naslovnicu nekog časopisa o hrani. Sendviči su broj jedan izbor hrane za ručak na poslu. Sendviči se također konzumiraju pri jednoj od šest večera kod kuće. Kako napraviti veliki i zdravi sendvič?

Svježi kruh, svježi sastojci i malo ljubavi

Za zdravi sendvič obrok najbolje je korisiti kruh od cjelovitih žitarica, francuski kukuruzni baguette ili crni kruh sa sjemenkama. Kruh premažite margarinom ili sirom za mazanje. Na tanke šnite narežite Piko parizer, koji je bogat proteinima iz crvenog mesa te se preporučuje svima koji paze na pravilnu i zdravu prehranu. Na Piko parizer složite tanko narezan mozzarela sir koji ste prije natopili u maslinovo ulje. Na grill tavi ispecite rajčice i zelenu papriku te složite na sir. Povrh svega dodajte zelenu salatu narezanu na trakice i začinite sezamom i svježim vlascem.

Ljubavni dio? Sendviču odrežite koru, mnogo je ukusniji, te ga izrežite na trokute. Pri serviranju dodajte neki detalj, cherry rajčice u koje ste upiknuli sjemenke papra u zrnu kao oči ili kečapom iscrtajte srce.  Ukoliko pakirate sendvič za posao ili školu, zamotajte ga u prozirnu foliju i dodajte porukicu s željama za ugodan dan. Zadovoljstvo je zajamčeno. Dobar tek!


Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Gastronomija

Ako ste ljubitelj biljne prehrane, a načela veganstva imate u malom prstu, sljedeći recept oduševit će sva vaša čula.

Gastronomija

Kremšnite su desert koji oduševljava nepce svih ljubitelja poslastica.

Savjeti i preporuke

Prhut mogu dobiti i osobe s masnom i osobe sa suhom kožom.

Gastronomija

Kopar odmah podsjeća na kisele krastavce i salatu od krumpira, ali je stoljećima imao mjesto u kuhinjama diljem Europe i Azije.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.