Kako Božićnu večeru učiniti još intimnijom?

Boje mogu imati važan utjecaj ne samo na ugođaj gosta u restoranu, nego utječu i na osjetilo okusa i mirisa. Kako bi voditeljima restorana otkrili jednostavne načine za poboljšanje iskustva gosta prilikom blagovanja, Tork i stručnjakinja za stiliziranje hrane Linda Lundgren, sastavili su inspirativnu brošuru o usklađivanju hrane i ubrusa.

„Kako napraviti slađi i ukusniji mousse od jagode? Odgovor nije više jagoda i šećera. Umjesto toga, pokušajte poslužiti jelo s koraljno crvenim ubrusom. Boja zapravo povećava slatkoću i smanjuje gorčinu, čineći deserte savršenima“, kaže Linda Lundgren, profesionalna stilistica za hranu i kuharica.

 

Zašto to ne isprobati i u vlastitom domu?

Povezanost boja hrane i posuđa jednostavan je način da se poboljša i percepcija okusa. Na primjer, ubrusi su često odabrani kako bi se podudarali s cjelokupnim unutarnjim prostorom, a ne s jelima uz koja se poslužuju.

Kako bi nam pompgla da poslužiti obrok koji bi bomogao boljem doživljaju te učinio Božićnu večeru intimnijom, Tork i profesionalna stilistica za hranu, te kuharica Linda Lundgren, sastavili su i inspirativnu brošuru koja pokazuje kako upotpuniti svako jelo bojom ubrusa.

Tork je također prezentirao četiri nove boje LinStyle® ubrusa vrhunske kvalitete, a nama dao par savjeta:

  • Akvamarin plava čini jela manje slanima, te naglašava okus jaja, indijske ili druge hrane u kontrastnoj žutoj boji.
  • Koraljno crvena smanjuje gorčinu i čini jela slađim. Crvena i ružičasta savršeno se uklapaju uz deserte, posebno kako bismo istaknuli jagode ili druge crvene ukrase.
  • Oker žuta naglašava trpkoću okusa i kisele arome, dobro pristaje uz ribu i morske plodove, dobro se uklapa s jelima u zelenoj boji poput salata ili klica.
  • Antracit siva daje jelima i prostorima svjetlije boje luksuzni efekt, te ističe bogatstvo okusa jela mediteranske kuhinje.

 

Linda Lundgren je švedska stilistica za hranu i kuharica. Kombinirajući stručnost u okusu i stilu savjetuje klijente, uključujući prestižne švedske restorane Nook i Agrikultur, kao i brojne međunarodne tvrtke u prehrambenoj industriji. Gospođa Lundgren je redoviti suradnik gastronomskih i lifestyle časopisa te je napisala nekoliko knjiga o hrani.