Kako i gdje provesti praznike?

Duboke i drevne šume, brze i bistre rijeke, visoke i surove planine, tajanstvena i hirovita mora. Priroda nas okružuje, fascinira, nadahnjuje i čini nas boljima ne tražeći ništa za uzvrat osim poštovanja.

Još otkako ga je Åke Nordin osnovao 1960. godine u svom podrumu u švedskom gradiću Örnsköldsviku, Fjällrävenu je glavna misija inspirirati ljude na povratak prirodi. Švedski outdoor brend taj cilj ostvaruje onako kako najbolje zna: stvaranjem kvalitetne, izdržljive i bezvremenske odjeće koja će vas čuvati od hladnoće, vlage, topline i koja će Vam omogućiti da neprestano pomičete granice sebe i svoje opreme. Stoga ovaj dugački vikend provedite najljepšem mogućem mjestu: u prirodi.

Fjällräven Greenland kolekcija: za urbane i outdoor pustolovine

Legendarna Fjällrävenova Greenland linija ove godine slavi svoj pedeseti rođendan, ali izgleda bolje nego ikad. Ažurirana Greenland linija osnova je kolekcije za sezonu proljeće/ljeto ’18, a odlikuje ju jedinstven spoj atraktivnog casual dizajna te vrlo kvalitetne izrade koja jamči izdržljivost u vrlo zahtjevnim uvjetima. To znači da će se proizvodi iz ove kolekcije jednako dobro snaći u gradskim i outdoor pustolovinama te će odgovoriti na izazove svakog okruženja. Izdvajamo Greenland Pulover klasičnog dizajna za svakodnevne aktivnosti i putovanja koji izrađen je od vrlo kvalitetnog felpa materijala i organskog pamuka. Greenland Jeans su kako samo ime kaže Fjällrävenova varijanta traperica – izdržljive funkcionalne hlače od G-1000 Eco materijala podjednako dobre za svakodnevne i outdoor aktivnosti zbog udobnosti i kroja.

Stvari potrebne za izlet možete staviti u Greenland Top Large ruksak izrađen od vrlo izdržljivog i vodootpornog G 1000 HeavyDuty Eco materijala. Budući da priroda u proljeće ponekad zna biti hirovita nije na odmet ni pouzdana jakna, recimo Greenland jakna, koja će vas na prvu osvojiti svojim vrhunskim performansama i bezvremenskim dizajnom; inače jakna koja je dala ime cijeloj liniji i s kojom je cijela priča počela prije pedeset godina.

Fjällräven High Coast: za aktivan odmor

Linija koja je dobila ime po predivnoj obalnoj regiji koja okružuje Fjällrävenov rodni grad Örnsköldsvik. Riječ je o području na kojem planina dotiče more, pa je iz tog razloga pogodno za najrazličitije outdoor aktivnosti. Takva je i High Coast linija, sastavljena od funkcionalnih i udobnih komada koji će jednako dobro odgovoriti na zahtjeve biciklista, trekkera, kajakaša ili berača gljiva. Izdvajamo High coast Wind Anorak – lagan i kompaktan anorak od poliamida/organskog pamuka, laganu i udobnu High Coast Jersey suknju od džerseja te High Coast Versatile Trousers; vrlo prozračne outdoor hlače izrađene od G-1000 Air materijala koje su zahvaljujući svojim svojstvima idealne za aktivan životni stil na višim temperaturama. Fjällräven naravno misli i na žene, pa su tu i High Coast tajice, lagane, udobne i s rashlađujućim efektom na kožu. Sve što trebate ponijeti sa sobom bit će sigurnom u High Coast Trailu, jednostavnom i svestranom ruksaku izrađenom od G-1000 Eco materijala.

Primus Campfire 2018: svaki dan je savršen za pustolovinu

Ono što može savršen proljetni dan u prirodi svakako je roštilj s obitelji i prijateljima. Praznik rada, popularni 1.maj, za mnoge je otvorenje sezone roštiljanja, a ozbiljan razgovor o kuhanju na otvorenom ne može se voditi bez spominjanja Primusa, švedskog brenda s tradicijom dugom 126 godina.

Primus novitet za proljeće/ljeto ’18 je Campfire linija, a čine ju Kuchoma Grill kompaktnog dizajna koji će biti spreman za roštiljanje kada i vi. Osim toga tu su i Campfire hvataljke od nehrđajućeg čelika, pregača od G 1000 materijala koji štiti od masnih mrlja, Cooler Backpack koji će Vaša pića držati hladnima i usred ljeta, posuđe od nehrđajućeg čelika te Campfire sklopivi stol i stolci od aluminija.