Kako izgleda 200 kalorija na tanjuru?

Kalorije su važan dio naše dnevne prehrane, o njima posebno brinemo kada želimo izgubiti koji kilogram viška ili kada nas treba ‘vratiti u život’. Svaka namirnica ima svoju kalorijsku vrijednost, neke veću od drugih, zbog čega ih, nekada s pravom, pokušavamo izbjegavati. Zašto izbjegavati maslac ili brzu prehranu ako želite smršavjeti, najbolje bi shvatili kada bi nam netko slikovito prikazao koliko točno unosimo kalorija u sebe samo jednim zalogajem.

Od ponedjeljka…

Kako izgleda 200 kalorija na tanjuru, uzmemo li u obzir namirnice koje svakodnevno unosimo u naš organizam, prikazao je istraživački tim internetske stranice wiseGEEK. Fotografirali su čak 71 namirnicu u vrijednosti od 200 kalorija.

Ovo istraživanje otkrilo je iznenađujuće rezultate vezane uz hranu koju konzumiramo i kako ona može utjecati na naše tijelo. Čak 740 grama paprike, natovarene na mali tanjur, ima istu kalorijsku vrijednost kao i mala kockica maslaca od 28 grama. Donosimo vam fotografije koje će vas navesti da više brinete o tome što svakodnevno u sebe unosite.

maslac

Maslac 28 grama

pomfritPomfrit 73 grama

avokadoAvokado 125 grama

colaCoca Cola  496 ml

hamburgerCheesburger 75 grama

hrenovkaHrenovke 66 grama

krafnaKrafna 52 grama

maslac od kikirikijaMaslac od kikirikija 34 grama

pahuljicePahuljice 53 grama

 paprikaPaprika 740 grama

 pecivoPecivo sa sezamom 70 grama brokulaBrokula 588 grama

jabukaJabuka 385 grama