Kako uspješno balansirati privatno i poslovno u obiteljima s dvije karijere?

posao u marketingu

Women’s Empowerment Forum (WEF)  “Kako uspješno balansirati privatno i poslovno u obiteljima s dvije karijere?” u organizaciji Instituta ZAPOSLENA MAMA i Visokog učilišta Algebra.

Women’s Empowerment Forum (WEF) donosi priliku za okupljanje poslovnih žena i muškaraca i njihovih partnera ili partnerica koje će se održati u utorak, 3. listopada 2017. godine s početkom u 9.30 sati Visoko učilište Algebra, dvorana Steve Jobs Ilica 242, Zagreb.

Gošća predavačica bit će prof. dr. sc. Željka Kamenov, redovna profesorice socijalne psihologije na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagreba, koja se u svom nastavnom i istraživačkom radu bavi položajem žena na tržištu rada kao i područjem bliskih odnosa te rodnih uloga.

Otvorit ćemo značajnu temu očekivanja od rodnih uloga, životnih izbora koji iz toga proizlaze te načina kako efikasno, partnerski upravljati s obiteljima u kojima su roditelji s dvije karijere.

Naime, obiteljska situacija značajno utječe na poslovni život, kao i obrnuto. Zahtjevi posla su sve veći i ulaze u privatno vrijeme zaposlenika, a situacija je još kompliciranija ukoliko su oba životna partnera posvećena razvoju karijere. Veće izazove pri tome imaju žene jer, kao što je poznato, još uvijek obavljaju veći dio kućanskih poslova i brige za djecu, što znači da se vjerojatno mogu manje posvetiti razvoju karijere u onim godinama kad se obično događa najvažnije – i proširenje obitelji i mogućnosti razvoja karijere.  Stoga je jasno da je izazovno uskladiti posao i privatni život parova s dvije karijere u obitelji.

Nakon predavanja održat će se panel diskusija u kojoj će sudjelovati muškarci i žene koji imaju stvarno iskustvo života parova s dvije karijere i koji su, u tom smislu, u vrlo izazovnoj životnoj fazi.

Pozdravno obraćanje održat će mr. sc. Diana Kobas Dešković, predsjednica Instituta Zaposlena mama i osoba koja je kreirala i pokrenula MAMFORCE® sustav procjene i poslovne standardizacije.

Program Women’s Empowerment Foruma (WEF)

             
9:30 – 10:00 Registracija i dobrodošlica – jutarnja kava i okupljanje
10:00  – 10:05 Pozdravni govor
10:05 – 11:00 Prof. dr. sc. Željka Kamenov : “Kako uspješno balansirati privatno i poslovno u obiteljima s dvije karijere?”
11:00 – 11:40 Panel diskusija “Kako imati sve – obitelj i karijeru? ” – Marina Morić (Vipnet), Ana Zrno (Algebra IgBS MBA stipendistica), Hrvoje Sarić (Iskon).
11:40 – 12:00

12:00 – 12:30

Dodjela MAMFORCE  Standarda

Partneri u akciji, priče iz života – Manuela Šola & Nikola Žinić te Ksenija & Zlatko Galešić (Ina)

12:30 – 13:00 Druženje – networking

 

Prof. dr. sc. Željka Kamenov je redovita profesorica na Katedri za socijalnu psihologiju Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Nastavnica je na preddiplomskom, diplomskom, specijalističkom i doktorskom studiju psihologije, a surađuje i na doktorskim studijima glotodidaktike, kineziologije i socijalnog rada. Njeni istraživački i stručni interesi usmjereni su na područje socijalne kognicije (pojam o sebi i drugima, atribucijski procesi, samoregulacija, stereotipi, stavovi) kao i na područje bliskih odnosa (privrženost u odrasloj dobi; ljubavni, prijateljski i obiteljski odnosi u odrasloj dobi; rodne uloge). Vodila je niz domaćih i međunarodnih znanstvenih projekata, među kojima su «Uloga socio-kognitivnih procesa u samoregulaciji i interpersonalnim odnosima» te «Rodne, generacijske i kulturalne razlike u izražavanju ljubavi među bračnim partnerima». Kao mentorica, pomagala je pri izradi više od 80 diplomskih i magistarskih radova te osam doktorskih disertacija. Objavila je više od 50 znanstvenih radova, 10 znanstvenih i stručnih knjiga te desetak poglavlja u knjigama iz područja socijalne psihologije.

Women’s Empowerment forum (WEF) je nezavisna platforma ženskog lidershipa koja inspirira žene na poduzimanje značajnih koraka prema ostvarenju profesionalnih i osobnih težnji.

Sudionici ulaznice mogu kupiti na https://www.entrio.hr/event/kako-uspjesno-balansirati-privatno-i-poslovno-u-obiteljima-s-dvije-karijere-4484 ili se prijaviti na internetskim stranicama http://www.mamforce.hr/prijava-za-wef-event-1.aspx.