Kakve su horoskopske majke?

snažne majke

Bilo da ste se već ostvarili u ovoj važnoj ulozi ili tek planirate, evo što vam je zapisano u zvijezdama po pitanju roditeljstva.

Svatko od nas ima drugačiji pogled na roditeljstvo i odgoj djece, a tu su i one čuvene rečenice koje smo svi bar jednom izgovorili: Ako moje bude ovakvo … ili: Ja to nikad ne bih učinila svom djetetu

Naravno, nema toga što nam je zapisano u zvijezdama, a da ne možemo promijeniti vlastitim izborima, ali možda će vam biti zanimljivo pročitati što nam govori Zodijak, koje nam naznake daje po pitanju kakve ćemo biti kao majke.

Ovan

Najjači aduti: Povjerenje, samosvjesnost, snaga, neustrašivost
Najveće slabosti: Natjecateljski duh, bijes, opsesija, sebičnost
Roditeljski stil: Vi ste prava mama ratnica! Mama Ovan na svemu što radi ostavlja svoj potpis, pa će tako biti i s vašim djetetom. Unaprijed razrađujete strategiju i odgajate djecu po točno utvrđenom planu.

Bik

Najjači aduti: Stabilnost, dobar ukus, pristojnost, upornost
Najveće slabosti: Povlađivanje, sklonost ka materijalnom, taština, promjenjiva raspoloženja
Roditeljski stil: Prvo posao, onda zabava – to je vaš roditeljski moto. Nekim danima vaša djeca će vas zvati sadistom, dok drugim danima neće biti mekšeg roditelja.

Blizanci

Najjači aduti: Prilagodljivost, mladenački duh, znatiželjnost, originalnost, kreativnost
Najveće slabosti: Nedosljednost, kontradiktornost, nestrpljivost, nesposobnost slušanja
Roditeljski stil: Vaša djeca će uvijek biti u dilemi kako ćete reagirati ili što ćete reći, nikad neće znati na čemu su.

Rak

Najjači aduti: Osjećajnost, predanost, sentimentalnost
Najveće slabosti: Promjenjiva raspoloženja, strašljivost, ljubomora
Roditeljski stil: Znak Zodijaka kome je majčinski instinkt duboko usađen u genetski kod. Ona se ponaša kao majka i prema prijateljima, obitelji, svima, pa će se lako naviknuti na najvažniju životnu ulogu. Sve će na vrijeme proučiti o trudnoći i odgoju djece, a posvećena je i brižna kao nijedan drugi znak horoskopa.

Lav

Najjači aduti: Samopouzdanje, kreativnost, razigranost
Najveće slabosti: Previše energije, sebičnost, težnja za centrom pažnje i dramom
Roditeljski stil: Karizmatična i kreativna mama Lav zaštitit će svoju djecu po svaku cijenu, odgajati ih tako da uvijek budu ponosni (kao ona) i bit će najdivnija, samo ako joj baš djeca ne stanu na put.

Djevica

Najjači aduti: Organiziranost, zdrave navike, visok intelekt
Najveće slabosti: Osuđivanje, neurotičnost, previše analiziranja
Roditeljski stil: Mami Djevici potrebno je malo više vremena da prihvati da je njihov život sada podređen djetetu. Ali, kada to shvati, potpuno će se posvetiti bebi, a sebe staviti u drugi plan.

Vaga

Najjači aduti: Strpljenje, neustrašivost
Najveće slabosti: Nedosljednost, taština, snobizam
Roditeljski stil: Mama Vaga svoje dijete stavlja ispred sebe i svakoga. Zna kako balansirati život, a iako nekad ispadne iz vlastite organizacije, lako se vrati. Postupa prema djeci kao prema zrelim ljudima, sve voli objasniti i saslušati.

Škorpion

Najjači aduti: Snaga, fleksibilnost, intuicija, snaga volje
Najveće slabosti: Kontroliranje, paranoja, emocionalna nedostupnost, opsesivnost
Roditeljski stil: Mama Škorpion je pomalo zastrašujuća mješavina kreativnosti i opuštenosti, a u isto vrijeme i pretjerane težnje da zaštiti i kontrolira djecu. Ma što da se događa oko nje, ona možda i ne primijeti, ali su joj djeca uvijek ispred očiju i na pameti, što mališani i tinejdžeri nikako ne vole. Prema mišljenjima mnogih, Škorpion je najnapornija majka Zodijaka.

Strijelac

Najjači aduti: Mudrost, smisao za humor, perspektivnost, avanturizam
Najveće slabosti: Nestrpljenje, grubost, nabusitost, nedostatak stava, previše spontanosti
Roditeljski stil: Pošto su navikle živjeti spontano i u svom ritmu, dijete je za njih velika životna promjena. Zbog toga im roditeljske obveze i predanost ponekad teško padaju, ali sklone su i da odu u krajnost i posvete se djeci u toj mjeri da postanu kronično iscrpljene.

Jarac

Najjači aduti: Tradicionalne vrijednosti, dosljednost, strpljenje, pažljivost
Najveće slabosti: Anksioznost, stalna briga, neobazrivost, pesimizam, sumnjičavost, preozbiljnost
Roditeljski stil: Autoritativne majke, koje djeci postavljaju jasne granice i pravila. Djecu će približiti tradiciji, jer je same jako poštuju, i kroz nju će ih i odgajati.

Vodenjak

Najjači aduti: Mladenački duh, originalnost, poštenje
Najveće slabosti: Otuđenost, postavljanje previše granica, drama, popustljivost
Roditeljski stil: Neobična i radoznala mama Vodenjak svaki čas mijenja roditeljske metode, i to bez prethodnog upozorenja. Svoju ulogu vidi kao veliko putovanje i dobro se na njemu snalazi.

Ribe

Najjači aduti: suosjećajnost, mašta, kreativnost, dobro njegovanje
Najveće slabosti: Osjećaj krivnje, nestabilnost, sklonost manipulaciji
Roditeljski stil: Mama Riba obožava sebe častiti darovima i putovanjima, ali isto želi priuštiti i svojoj djeci. Također, sve ono što ona kao dijete nije imala, mama Riba će učiniti sve da njezina djeca dobiju.

Izvor: stil.kurir.rs, Marieclaire.com