Kakvi su horoskopski znaci kao bračni partneri

voljeti previše

Otkrije kakvi su horoskopski znaci kao bračni partneri.

Ovan

Ovan muškarac

Muškarac rođen u znaku Ovna je ambiciozan, radišan i postiže uspjehe. Svi njegovi planovi, uspjesi i kombinacije, uvijek uključuju i bračnog partnera. Voli ženstvene, inteligentne i nježne žene, naglašenog erosa, oblina i zavodljivog izgleda. Ako mu se prepusti vodstvo i u svemu mu se popušta, bit će dobar i pažljiv muž, odan, ali ne i vjeran.

Ovan žena

I žena Ovan je ambiciozna, a i u poslovnom smislu slična je muškarcu u istom znaku. U braku žena Ovan pokazuje veliku dozu ljubomore. Od svog muža zahtjeva potpunu vjernost, mada je sama ponekad sklona avanturama u koje je vodi njen naglašeni eros. I pored svega, ona je ipak sjajan bračni partner. To se, prije svega, ogleda u velikoj privrženosti porodici i težnji da preuzme brigu o kućanstvu.

Bik

Bik muškarac

Vrlo je tolerantan, dobre naravi, voli dom i obitelj. Jedina ozbiljnija mana mu je tvrdoglavost. Savršen je kao suprug i neizmjerno voli djecu. Ne dozvoljava da mu se komandira. Najbolje je pridobiti ga laskanjem ili potpunom otvorenošću. Ne voli pričati o ljubavi, nego je pokazuje djelima. Sklon je ženama koje vole kuću i obiteljski život. Za takvu ženu spreman se žrtvovati.

Bik žena

Žena Bik je dobra supruga, majka i domaćica. Ona uživa aditi za muža i djecu. Voli nježnost i vrlo je osjećajna. Kao i za muškarca Bika, i za nju je dom svetilište u kome ima mjesta za svakoga tko ne ugrožava skladnost i harmoniju. Kao majka je požrtvovna, odana i izraženo posesivna. Njena jedina mana je svojeglavost kada je u pitanju ljubomora.

Blizanci

Blizanac muškarac

Muškarac rođen u ovom znaku lako mijenja raspoloženje, ali je rijetko natmuren i neraspoložen. Kao mlad voli biti okružen s mnogo žena. Kada izabere jednu, posvećuje joj svu pažnju, ali ne izbjegava ni povremene avanture. U braku voli nametati svoju volju. Njegova žena je većinom zadovoljna supruga.

Blizanac žena

Žena Blizanac drži do svog izgleda. Kritična je i sposobna svakom muškarcu naći mane. One su uglavnom intelektualno jake i taj aspekt života joj je, u odnosu s mužem, u braku, često važniji nego njihov seksualni život. One su vrlo društvene i načitane i traže takve partnere. Kao i muškarci Blizanci i one se ne libe od flerta i zavođenja i u stanju su da to dobro sakriju. Nije pretjerano sklona domaćinstvu, ali ne voli nered i prljavštinu.

Rak

Rak muškarac

Muškarac rođen u znaku Raka je vrlo romantičan. Često ima kompleks niže vrijednosti jer je, uglavnom, nezadovoljan svojim izgledom. Neopravdano, jer je često prilično lijepo građen i cijenjen od suprotnog spola. Dobar je suprug. U braku ima puno razumijevanja za suprugu i djecu. Vrlo je privržen kući. Kada ga neko uvrijedi, zna da bude utučen i sklon danima ne govoriti s osobom koja ga je uvrijedila. Tada je najbolje ostaviti ga samog. U društvu je nezamjenljiv kao zabavljač.

Rak žena

Vrlo je osjećajna i emotivna. Kao bračni drug je vjerna i odana. Voli djecu i brak bez djece za nju je nezamisliv. Ženi Raku treba prilaziti nježno, jer su one većinom lako povredljive, i veliki su idealisti. Od svog partnera očekuju slično ponašanje, ali ako je ono čak i suprotno, žene u znaku Raka, su neobično tolerantne, praštaju i spremne su da se žrtvuju.

Lav

Lav muškarac

Muškarac rođen u znaku Lava ne voli da mu se naređuje. Inače veoma je nježan i topao, zbog čega je dobar suprug. Uvijek je usredotočen na svoje obaveze. Želi obradovati svoju suprugu, što često i čini. Međutim, može se dogoditi da je ne obraduje baš onda kada ona to očekuje, na primjer, zaboravi ponekad kupiti poklon za rođendan. Ako se oženi ženom iz znaka Ovna, Strijelca ili Djevice, ostvaruje jako dobru zajednicu. Ali i tada, zbog njegovih pojedinih postupaka, može doći do bure.

Lav žena

Ona je šarmantna i kao djevojka je rado viđena u društvu. Ako se uda za pravog partera, njena sklonost za promjenom potpuno iščezava i ona može biti idealna supruga i domaćica. Međutim, ne može se prenapregnuti činjenica da će njena strast i naglost povremeno izazivati trzavice u kući. No, s obzirom na njene ostale kvalitete, ove trzavice se mogu smatrati kao nužna promjena, poslije kojih nastaju nove simpatije i jača ljubav.

Djevica

Djevica muškarac

Muškarac rođen u ovom znaku je vrlo karakteran, kako na poslovnom planu tako i u ljubavi. U društvu žene je sposoban ispoljiti svoj izuzetni smisao za humor. On nije, po prirodi, romantičan. Kada se veže za jednu djevojku i njome se oženi, bit će vrlo vjeran suprug i prijatelj. U braku se trudi biti dobar suprug, otac i ljubavnik.

Djevica žena

U braku, žena Djevica, je vjerna i pouzdana. Odlična je domaćica. Kao majka je pouzdana i požrtvovna i vična s djecom. Kao majka i supruga je temeljna i razumna, te bi se moglo reći da kod nje prevladava zdrav razum i praktičan smisao za život i zajednicu. Ona je uredna i vrlo je analitična. Dobro obavlja poslove u kući i to detaljno.

Vaga

Vaga muškarac

Muškarci rođeni u znaku Vage djeluju neodoljivo za žene, iako toga često nisu svjesni. Ako naiđe na osobu sklonu svađi, muškarac Vaga, je potpuno iznenađen. Nije spreman za bilo kakve sukobe, rastaje se bez riječi. Zbog takvog odnosa prema svađi, muškarcu Vagi teško se može dogoditi da, kada je u braku, dolazi kući samo kada mora. Vrlo je vjeran, požrtvovan, odan porodici te u slučaju da nađe suprugu sličnih osobina, to može biti skoro savršen brak.

Vaga žena

Žena rođena u znaku Vage veoma je osjetljiva i njeno raspoloženje često zavisi od trenutne situacije. Ona umije birati i ako joj se pruži prilika i uda se za odgovarajućeg čovjeka, ona će mu pružiti maksimalnu sreću i udobnost. Ako se desi suprotno, ona je ponekad raspoložena ostvariti tajnu vezu. Njena, skoro jedina mana, je povremena ćudljivost, a u svakom drugom pogledu je solidna.

Škorpion

Škorpion muškarac

On u brak unosi veliki osjećaj za zajednički život. Voli brak, ženu i djecu. Ima smisla za humor. Ponekad se može desiti da je zbog preokupiranosti poslovnim obavezama nervozan. Činjenica je da skoro isključivo od žene zavisi kakav će on biti suprug i otac. Ako naiđe na razumijevanje i vidi da supruga prelazi preko njegovih slabosti (nervoza), on će znati to cijeniti i višestruko će se odužiti.

Škorpion Žena

Ona je u braku dobar drug, odlična majka, velika domaćica i veoma je pouzdana. Prije svega, voli obiteljsku sreću. Voli strasno, a kada zbog izvjesnih razloga promijeni mišljenje, ona to ne iskazuje trenutno, već traži nove puteve i načine da povrati izgubljenu harmoniju u braku, izuzev kada je greška do nje. Vrlo je šarmantna i rado viđena u društvu, a svojim šarmom umije da osvoji i zadrži svog supruga.

Strijelac

Strijelac muškarac

Rođeni u znaku Strijelca lako mijenjaju partnere, ali samo dok ne stupe u brak. Kada se odluči i izabere partnericu, on stupa u brak i postaje vjeran i veoma odan suprug, osim kada uvidi da je zajednički život neodrživ. On nikada neće ometati, pa ni svoju suprugu, u njenim poslovima, ali se voli osjećati gazdom i ne voli da mu se komandira. Vrlo je duhovit, privlačan, zavodljiv i odan. On je svojoj supruzi idealan muž, a ove osobine su njegovo glavno oružje.

Strijelac žena

Prilikom stupanja u brak, žena Strijelac nastoji munjevito osvojiti i zaokupi bračnog partnera, tako da se ona od prvog trenutka nameće kao glavna u kući. Međutim, ako u tome ne uspije ona nije ljuta, već naprotiv, osjeća naklonost prema svom suprugu, kao jačem, jer nije mogla pobijediti, i u tome vidi i svoju sigurnost. Ona traži apsolutnu vjernost, što će i sama pružiti, a posebno ako ima partnera koga voli.

Jarac

Jarac muškarac

Muškarac rođen u ovom znaku je ljubazan i pun razumijevanja za svoju suprugu i prijatelje. Ako nađe dobru suprugu, on je idealan muž. Prije nego što stupi u brak, on se često može vidjeti u društvu, gdje je uvijek lijepo raspoložen i spreman za šalu. Kada se oženi muškarac Jarac je, prije svega, privržen suprug, nježan otac, uvijek spreman na žrtvu za svoje najmilije i ljubazan i gostoljubiv domaćin.

Jarac žena

Žene Jarčevi su, u većini, osobe zatvorene prirode. One ne vole pretjerano pokazivanje ljubavi i nježnosti, ali iskreno vole svog bračnog partnera. U braku su vjerne, izvrsne su domaćice i požrtvovne majke. Vrijedno rade na usavršavanju svoje djece. Svoju bračnu zajednicu, žena Jarac, ne bi raskinula ni pod kojim uvjetima, osim ako je zajednica bitno materijalno ugrožena.

Vodenjak

Vodenjak muškarac

Oni se plaše obaveza koje donosi brak i ljubav u braku, mada to veoma vješto prikrivaju. Više su preokupirani poslovima nego željom da nekoga privole na brak. Međutim, kada stupe u brak, s osobom koja im odgovara, postaju primer dobrog i primjernog muža i oca. Ako partner zna njegovu osobinu da se često prepušta mislima o poslu, i to ne uzme kao njegovu ozbiljnu manu, imat će pored sebe pažljivog supruga i biće voljena.

Vodenjak žena

Žena rođena u ovom znaku je veoma suzdržana kada je u pitanju ljubavni život u braku. Tek ako osjeti da je voljena, u potpunosti se predaje svom bračnom partneru. Vrlo je poslovna, nema predrasude, umije da cijeni i da se prilagodi životnim situacijama svog supruga. Čvrstina njenog karaktera, omogućava joj da prebrodi neke trenutne trzavice, i da održi. Ta osobina joj daje sposobnost vođenja domaćinstva u svakom pogledu.

Ribe

Riba muškarac

Nezamjenljiv je kao suprug, ali samo ako naučite da gledate svijet njegovim očima. On je romantična sanjalica i u tome je nedostižan. Ako mu se partnerica približi na pravi način shvatit će da je divno provesti život s njim. Blage je naravi i uvijek želi da pomogne svojim bližnjima. To je njegova najbolja osobina kada je brak u pitanju. Stalno se trudi da zabavlja svoju porodicu, a njegova privrženost porodici je velika.

Riba žena

Žena rođena u ovom znaku je veoma osjetljiva. Poklanja simpatije samo muškarcu koji nije grub i koji joj je po osjećanjima sličan. Ona nije gruba, niti bi to mogla da podnese u bračnom odnosu. Puna je mašte, te umije da prebrodi nesporazume u braku. Kada voli, ona je veoma vatrena i privržena. Ona iskreno voli i od svog partnera traži vjernost, ljubav i požrtvovanje.

Izvor www.nezavisne.com