Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Korejske palačinkice s mladim lukom

Predjelo ili prilog s daškom Azije

Ako vam je ostalo mladog luka još od Uskrsa ili pak jednostavno obožavate ovu proljetnu namirnicu, korejske palačinkice s mladim lukom jednostavno će vas oduševiti. Tradicionalno azijsko jelo koje Korejci nazivaju logičnim imenom Pa Jun jer Pa na korejskom znači mladi luk koji je glavna namirnica ovog jela dok jun označava sva jela napravljena od tijesta koja se prže na ulju.

Pa Jun obično se radi na tavi za palačinke i izgleda kao malo deblja palačinka koja se potom reže na trokutiće i poslužuje uz razne umake ili kao prilog nekom jelu. U smjesu za korejske palačinke možete dodati crvenu chilli papriku, mrkvu, tikvice, gljive ili neko drugo povrće koje vam se nađe pri ruci.

Za ovo ukusno predjelo, prilog ili potpuni vegetarijanski obrok trebat će vam svega 20 minuta uz uračunatu pripremu, a oduševit će vas, osim svojom jednostavnošću i zanimljivim okusom. Umjesto velikih palačinki možete raditi i ovakve male palačinkice odnosno polpete koje mogu biti odličan finger food za vaše goste.

koreanske palacinkice s mladim lukomRECEPT – KOREJSKE PALAČINKICE S MLADIM LUKOM

Sastojci:

  • 2 šalice brašna
  • 2 jaja
  • 1.5 šalica vode
  • 1 stručak mladog luka narezanog na kolutićebunch of scallions, halved and cut into 2-3 inch lengths
  • 1 čili crvena paprika
  • 1 žličica soli
  • ulje za prženje

Priprema:

Pomiješajte brašno, razmućena jaja, vodu, sol, mladi luk, čili papričicu i ostalo povrće po želji i pustite neka smjesa odstoji 10 minuta.

Na tavi zagrijte ulje. Ako ćete ih radiiti kao polpete stavite malo više ulja, a ako ih radite kao palačinke, tavu samo zamastite kao kad pečete obične palačinke, a tako i pecite tijesto.

Male palačinkice pecite sa svake strane oko 3 minute dok se lagano zarumene. Poslužite uz soja ili neki drugi slatko kiseli ili ljuti umak, po želji. Dobar tek!

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Gastronomija

Pileće polpete izvrsna su i zdrava alternativa pilećim medaljonima. Kad treba brzinski  pripremiti nešto hranjivo, zdravo i ukusno polpete od piletine su odličan obrok...

Gastronomija

Polpete. Popečci. Kako god ih zvali, ovaj snack proći će i kod djece koja izbjegavaju povrće.

Gastronomija

Bobičasto voće spada među najzdravije vrste voća, a mnogima su upravo borovnice najomiljenije.

Gastronomija

Recept za jednostavne i ukusne polpete od tikvica.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.