Korejske palačinkice s mladim lukom

Ako vam je ostalo mladog luka još od Uskrsa ili pak jednostavno obožavate ovu proljetnu namirnicu, korejske palačinkice s mladim lukom jednostavno će vas oduševiti. Tradicionalno azijsko jelo koje Korejci nazivaju logičnim imenom Pa Jun jer Pa na korejskom znači mladi luk koji je glavna namirnica ovog jela dok jun označava sva jela napravljena od tijesta koja se prže na ulju.

Pa Jun obično se radi na tavi za palačinke i izgleda kao malo deblja palačinka koja se potom reže na trokutiće i poslužuje uz razne umake ili kao prilog nekom jelu. U smjesu za korejske palačinke možete dodati crvenu chilli papriku, mrkvu, tikvice, gljive ili neko drugo povrće koje vam se nađe pri ruci.

Za ovo ukusno predjelo, prilog ili potpuni vegetarijanski obrok trebat će vam svega 20 minuta uz uračunatu pripremu, a oduševit će vas, osim svojom jednostavnošću i zanimljivim okusom. Umjesto velikih palačinki možete raditi i ovakve male palačinkice odnosno polpete koje mogu biti odličan finger food za vaše goste.

koreanske palacinkice s mladim lukomRECEPT – KOREJSKE PALAČINKICE S MLADIM LUKOM

Sastojci:

  • 2 šalice brašna
  • 2 jaja
  • 1.5 šalica vode
  • 1 stručak mladog luka narezanog na kolutićebunch of scallions, halved and cut into 2-3 inch lengths
  • 1 čili crvena paprika
  • 1 žličica soli
  • ulje za prženje

Priprema:

Pomiješajte brašno, razmućena jaja, vodu, sol, mladi luk, čili papričicu i ostalo povrće po želji i pustite neka smjesa odstoji 10 minuta.

Na tavi zagrijte ulje. Ako ćete ih radiiti kao polpete stavite malo više ulja, a ako ih radite kao palačinke, tavu samo zamastite kao kad pečete obične palačinke, a tako i pecite tijesto.

Male palačinkice pecite sa svake strane oko 3 minute dok se lagano zarumene. Poslužite uz soja ili neki drugi slatko kiseli ili ljuti umak, po želji. Dobar tek!