Kratke lektire pomažu roditeljima

Lektira.hr novi je projekt koji roditeljima i njihovoj djeci nudi pomoć kod čitanja, pisanja i razumijevanja školske lektire. Portal je prvenstveno namijenjen roditeljima i njihovoj djeci, odnosno učenicima osnovnih i srednjih škola.

Na portalu se mogu pronaći analize i kratak sadržaji djela iz hrvatske i svjetske književnosti, koja se obrađuju kao školske lektire za osnovne i srednje škole. Portal sadrži više od 100 najvažnijih i najpopularnijih lektira.

One su prepričane i analizirane u dovoljno kratkom formatu kako bi svakome bile jednostavne za čitanje i posve razumljive. Jezik i stil djela uvodi djecu u tematiku djela, a cijela analiza zaokružena je idejom djela. Uz svaku lektiru može se pronaći i bilješka o piscu. Ako tražite biografiju nekih autora čija djela još nisu obrađena, možete ih pokušati pronaći na partnerskom portalu Biografija.com.

lektira-screen

Na Lektira.hr roditelji će na brz i jednostavan način dobiti uvid u knjige koje njihovo dijete čita i obrađuje. Tako roditelji mogu i sami sudjelovati i pomoći djetetu kod sastavljanja lektire. Neke knjige teže je shvatiti i doći do onoga što nam je pisac htio reći.

Saznajte što je Ivana Brlić Mažuranić htjela poručiti djeci u knjizi Čudnovate zgode šegrta Hlapića ili što zapravo misli popularni lik Ivica Kičmanović u Kovačićevom djelu U registraturi. Upravo ovakva stranica pomaže roditeljima, posebice djece u nižim razredima, da svome djetetu mogu bolje objasniti pročitanu lektiru.

Lektira.hr osvježenje je u moru ostalih jer ono po čemu se razlikuje svakako je kvaliteta s obzirom na to da se analize i sadržaji pišu od nule nakon pročitanih knjiga, a neke od analiza pišu i profesori i učitelji. Tako se djeci nudi pomoć kod čitanja lektira te knjige mogu pročitati lakše, brže i s boljim razumijevanjem.