Kreativan dječji Uskrs

Nismo li svi kao djeca obožavali Uskrs? Bojanje jaja i ukrašavanje uskršnje košarice za blagoslov. Bojanje pisanica idealan je način za izražavanje dječje kreativnosti ali i kvalitetno vrijeme provedeno s obitelji.

Ponuditi ćemo vam par ideja, ali ne zaboravite da je ponekad dovoljno djetetu dati bojice i kist i ono vas može iznenaditi pravim umjetničkim djelom.

Plava ptica

Prije bojanja bilo bi dobro ispuhati jaje, jer ćete ptičicu sigurno htjeti sačuvati.

Trebaju vam:
jaja
plava boja za pisanice
stare tapete ili slike izrezane iz časopisa
žuti karton
škare
ljepilo
crni marker

Jaje obojite plavom bojom i ostavite da se potpuno osuši. izrežite krila iz stare tapete i zaljepite na obje strane jajeta. Iz žutog kartona izrežite kljun i nalijepite. Nacrtajte markerom oči.
Plavu ptičicu položite u gnijezdo od granja ili umjetne zelene trave.

Savršeni par

Što je Uksrs bez zečića i mrkve?

Trebaju vam:
jaja
narančasta boja za pisanice
rozi smotuljak vune
bijelil karton
crni marker ili flomaster
ljepilo
zelena ukrasna vrpca

Jedno jaje obojajte narančasto i ostavite da se osuši, a na ono drugo, bilo bi dobro da je skroz svijetlo ili čak bijelo, zalijepite uši koje ste izrezali iz bijelog kartona. Od roze vune napravite smotuljak i zečiću zalijepite njuškicu. Crnim markerom ili flomaterom nacrtajte oči i brkove. i uskršnji zeko je gotov.
Zelenu ukrasnu traku pomoću škara nakovršajte i zalijepite na narančasto jaje. Jaja položite u gnijezdo od umjetne trave.

Šminkerske pisanice

Ovisno o ukusu, možete koristiti razne boje i ukrasne vrpce za dražesna proljetna jaja.

Trebaju vam:
jaja
boje za pisanice
ukrasna vrpca širine do 1 cm
ljepilo
škare

Obojite jaja željenom bojom i ostavite da se potpuno osuše. Ukrasnu traku položite na ravnu površinu i dobro ju natopite s tekućim ljepilom, te zalijepite za jaje.

Za kreativno druženje s djecom možete iskoristiti i vunu, koju omotavate oko jajeta i nakraju zalijepite ljepilom, ili tempere u pastelnim bojama, kojima možete iscrtati tratinčice, zečiće ili što god vam se svidi u tom trenutku.

Ne zaboravite, bitno je zabaviti se!