Za mnoge najbolje voće – jagode! Fenomenalno funkcioniraju u desertima, ali i svježe. Bilo da ste kao mali uživali u jagodama posutim samo šećerom, jagodama sa šlagom ili jagodama umočenima u čokoladu, znamo da ćete obožavati ovu raw slasticu.
Došlo je proljeće i slatke i sočne jagode su preplavile hrvatske tržnice stoga nema razloga da se ne bacite na malo kulinarskog eksperimentiranja…s dobrim i uspješnim i jaaako slatkim eksperimentom!
Veganska varijanta torte od jagoda bit će vam puno lakša i zdravija je od klasične. Eksplozija okusa sreće je zdrava, sirova, veganska i nastaje uz pomoć samo jednog uređaja – blendera.
Sastojci
Baza:
- 170 grama badema
- 1 žlica kakao prah
- Malo himalajske soli
Krema:
- 600 grama jagoda
- 150 grama indijskog oraha
- 6 žlica javorovog sirupa
- 150 ml kokosove kreme
- 2 žlice agar agar praha
Priprema
1. Izmiksajte bademe s kakaom, dodajte soli i malo tople vode da bi se smjesa mogla lakše oblikovati.
2. U blenderu izmiksajte ostale navedene namirnice, a kokosovu kremu otopite s malo vode, umiješajte joj agar agar, koji ste prije pripremili (agar agar je potrebno rastopiti u kipućoj tekućini i prokuhati na srednjoj temperaturi) dodajte u smjesu iz blendera.
3. Dobro pomiješajte i stavite u kalup u koji ste prije toga već postavili smjesu baze i dobro je pritisnuli.
4. Neka odstoji u hladnjaku koliko je god moguće.
Autor: Tara Lukičić – Tvornica zdrave hrane