Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Krpice sa zeljem za sve koji vole jesti zdravije

Krpice sa zeljem jednostavno je jelo koje su spremale naše bake, a i njihove bake.

Krpice sa zeljem jednostavno je jelo koje su spremale naše bake, a i njihove bake. Jednostavno je da jednostavnije ne može biti, jako brzo je gotovo, a ukusno je i prilično zasitno i od svega nekoliko ne pretjerano skupih sastojaka, imate fini obrok. Ovaj tradicionalno austrijski obrok kojeg Hrvati obožavaju odlučili smo malo doraditi i pripremiti ga u verziji u kojoj mogu uživati i vegani.

U klasične krpice sa zeljem često se dodaje šećer, ali ako se luk i kupus dovoljno dugo pirjaju da se karameliziraju, on je nepotreban, a uz malo kvalitetniju i zdraviju tjesteninu dobit ćete obrok koji je vrlo hranjiv za vaš organizam.

Potrebni sastojci:

Priprema:

Luk narežite na polumjesece, a kupus tanko narežite ili naribajte. U većoj tavi na srednje jakoj vatri ugrijte ulje, dodajte luk i sol pa smanjite vatru, promiješajte te uz povremeno miješanje pirjajte 10 minuta. Dodajte kupus te uz povremeno miješanje pirjajte još 20-30 minuta, dok se kupus ne karamelizira, postane sladak i izgledom podsjeća na karamelizirani luk. Popaprite prema ukusu. Tjesteninu skuhajte pa kad je gotova pomiješajte s kupusom.

Brojni tradicionalni recepti mogu se napraviti na zdraviji način ako im se samo malo promjene sastojci.

Autor: Tara Lukičić za Tvornicu zdrave hrane

Ne propustite

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.