Krvna grupa i ženski temperament

Stoljećima se ljudi bave pronalaženjem odgovora o ženskom temperamentu. Mogli bismo reći da unatoč naporima, većina nas i naših reakcija ostane posve neshvaćena…

Kada je riječ o temperamentu, često se podrazumijeva red psiholoških karakteristika: dubina i stabilnost emocija, energičnost djelovanja, individualne osobine ponašanja.

Postoji mnoštvo pristupa i metoda rješavanja ovog pitanja, no nećemo o njima. Uzet ćemo samo onaj zanimljivi, kojim se koriste Japanci i Korejci. Njihova teorija povezuje osobine temperamenta s krvnom grupom čovjeka. Znate li koja je vaša krvna grupa? Nemojte se iznenaditi ako se vaša, niže navedena karakteristika, pokaže vrlo preciznom.

U Japanu se i dan-danas, prilikom zapošljavanja, uzima u obzir krvna grupa.

Temperament žene prema krvnoj grupi:

I (0) krvna grupa

Žene ove krvne grupe su poprilično egoistične. U odnosima s muškarcima veoma su ljubomorne i strastvene. Dominantne i jake ličnosti. Ove predstavnice ljepšeg pola pokušavaju u svemu kontrolirati svoje izabranike, tako da će muškarcu, koji će pokušati da je prevari, to biti teško ostvarivo.

Ove žene prema mirnim i slabim partnerima brzo postaju ravnodušne. Vrijedi napomenuti da među uspješnim, poslovnim ženama i poznatim ličnostima dominiraju baš žene ove krvne grupe.

Od svojih muškaraca očekuju sreću, zadovoljstvo i nježnost. Kao supruge vladaju iz pozadine, često aktivno sudjeluju u izgradnji karijere svog supruga. Kao majke, prema djeci se odnose gotovo prijateljski, a vlastite ambicije ostvaruju preko supruga i djece.

II (A) krvna grupa

Ova krvna grupa karakterizira žene koje odlikuju strpljenje i smirenost. Često o njima vlada mišljenje da su nesebične, druželjubive i disciplinirane. Prije svega, ove žene cijene urednost i komfor. Uvijek teže beskonfliktnom rješavanju problema. No, nosioci ove krvne grupe su tvrdoglave i ponekad razdražljive osobe. Često sebe doživljavaju kao podčinjene. U ljubavnim odnosima su vrlo su stidljive.

Poštuju partnera i njegove kvalitete. Međutim, zbog emotivne i osjetljive prirode, otkrit će svoje osjećaje tek kada su potpuno sigurne da neće biti izigrane i povrijeđene. Kao supruge, baš su idealne. Žena krvne grupe A je majka koja svoju djecu kontrolira i podržava, ali i zahtjeva mnogo od njih.

III (B) krvna grupa

Ove žene se odlikuju fleksibilnošću karaktera: one odlično podnose usamljenost, ali u velikom kolektivu se osjećaju kao riba u vodi. Za razliku od prve dvije krvne grupe, one ne vole ni da budu vođe, ni da budu podčinjene. Ali, znaju dobro izvući korist iz različitih situacija, čuvajući pri tome svoju nezavisnost.

Takve žene se odlično snalaze u društvu. Vole flert. Ne treba biti iznenađen činjenicom da imaju mnogo prijatelja suprotnog pola.

U ljubavi očekuju nježnost i zadovoljstva, sreću i vjernost, kao i stalnu pažnju svojih izabranika. U partnerskim odnosima djeluju pomalo zahtjevno i nedodirljivo i s toga se teže odlučuju za brak. Inače, kada se udaju i postanu majke, vrlo su odane i posvećene obitelji.

VI (AB) krvna grupa

Predstavnice ove krvne grupe su osjećajne i uravnotežene, taktične, pristojne i poštene. Pri tome, ove dame teško donose bilo kakve odluke: doslovno ih razdiru sumnje i unutrašnji sukobi. Takve žene često voljene, a u ljubavnim odnosima vrlo iskrene.

Obožavaju muškarce avanturističkog duha, međutim, uživaju u ljubavi samo dok im dozvole da ostanu mistične. Kao majke vrlo su popustljive prema djeci, blage su i nisu zahtjevne. Uspješno nalaze mjeru između roditeljstva i prijateljstva s djecom!

Izvor: uspesnazena.com