Kvaliteta se uvijek cijeni!

Zlatna kruna višestoljetne tradicije termalnog, lječilišnog, zdravstvenog i kupališnog turizma u Krapinskim Toplicama je novi vodeni park unutarnjih i vanjskih bazena, Aquae Vivae, kako ga njegovi posjetitelji zovu, vodeni park s 5 zvjezdica na 18.000 m2 sa 6 bazena.

Daleko u povijest seže otkriće kvalitete termomineralne vode u Krapinskim Toplicama. Prolazeći ovim prostorima stari Rimljani su opazili kako iz zemlje izvire topla, kristalno čista i pitka voda, te su je nazvali Aquae Vivae, živa voda! Već godinama stariji žitelji mjesta Krapinske Toplice iz istog izvora u svojim kućama imaju proveden termalni vodovod.

FullSizeRender - super fotka

Kura pijenja tople vode, kao nadopuna kupanja na temelju stoljetnog iskustva i obnovljenih medicinskih izvještaja o ljekovitosti vode koristi se i danas.

Od ožujka 2015. godine živa voda živi u vodenom parku Aquae Vivae. Dostupna svakom posjetitelju u svom najizvornijem sastavu. Dodiruje svakog posjetitelja, prenosi mu svoju moć, energiju, toplinu i zbog svoje ph vrijednosti koja se kreće od 7,3-7,8 stvara sklad tijela i vode, čuva zdravlje i dokazano usporava starenje. Termomineralnu vodu u Aquae Vivae kemijski karakteriziraju kalcij, magnezij i hidrokarbonat, voda izvire iz litavskog vapnenca i spada u akratoterme.

REKREACIJSKI BAZEN I TOBOGAN.0584

Kvaliteta je cijenjena i ispred svega. Krapinske Toplice su u godini otvorenja vodenog parka Aquae Vivae primile plaketu za finaliste na Danima hrvatskog turizma 2015. u kategoriji TOP DESTINACIJA TURIZMA ZDRAVLJA, a na Danima hrvatskog turizma 2016. godine primile priznanje za ATRAKCIJU GODINE u kategoriji rekreacija i zabava.

No, možda je i najvažnije napomenuti kako Aquae Vivae u svom restoranu nudi jela spravljena prema domaćim receptima, a poštuje i posebne prehrambene potrebe, te svakodnevno nudi i jela bez glutena.