Lonely Boy: Božić i strast ne idu jedno bez drugog

božić

Poznat sam u društvu kao osoba koja božićne pjesme počne puštati već polovicom list… pardon studenog. Mislim da u tome nema ništa loše, iako kužim ako to nekim ljudima malo smeta. Božić je zapravo, koliko god danas komercijaliziran i satkan od ponekad doista odvratnog konzumerizma, veoma privatna stvar.

Božić je privatna stvar i amen

Ne slažete se? Ok, možemo se složiti da nije lako shvatiti analogiju najvećeg i najpopularnijeg, a važnije od svega tradicionalnog, blagdana i nečega što je “privatno“. No razmislimo malo. Mi odlučujemo kome ćemo kupiti poklone i što ćemo kupiti. Imamo potpuno pravo očekivati poklone koji su kupovani samo za nas. Mi kitimo drvce onako kako mi želimo ili ga odlučujemo uopće ne okititi. Mi odlučujemo hoćemo li i kada slušati božićne pjesme, a najvažnije od svega – mi odlučujemo o čemu ili bolje reći na koga mislimo kada te pjesme slušamo.

Mogao bih nabrajati do sutra, a neki će reći da sam se poslužio vrlo trivijalnim primjerima. Kako god. Božić je vrlo privatan doživljaj i amen. Znate što je još? Jedan od najstrastvenijih i najintimnijih blagdana ikad! Ne slažete se? Sada će neki skočiti i napasti She.hr zbog toga što tolerira pisanje ovakvog oblika “svetogrđa“. Božić, drugi najveći kršćanski blagdan (nekima je i prvi), simbol vjere, itd. itd., a ja pišem o strasti i intimi.

božić

Recite što hoćete, a ja ću vas prvo pitati kome kupujemo poklone za Božić? I među tim ljudima često su osobe koje volite, strastveno? S kojima ste intimni? I ne možete mi sada reći da te poklone kupujete onako… preko volje, tek tako. Strast je zapravo svuda oko nas, a za Božić stiže do svog vrhunca. Puno izraženije nego za Uskrs (logično), a definitivno više nego za Novu godinu. Nova godina nema veze sa strašću, a mislim da su tih dana ljudi već toliko “strastveno potrošeni“ da im idealno dođe Stara godina da se napiju, zabave i isplešu. I to je to. Nova godina je totalno bezveze.

I zato s pjesmama krenem tako rano. Strast je super, a osobno se smatram vrlo strastvenim likom (smajlić). I jako volim strastvene ljude. I ne zamjeram im kada mi dobacuju da ugasim Michaela Bublea jer znam da oni osjećaju/misle isto. Samo ok, svatko u svoje vrijeme.

Božić je ipak – vrlo privatna stvar.

Uživajte: