Lonely Boy: Pa jesam li ja normalan?

jesam li ja normalan

Iako sam obećao biti ažurniji, urednica me opet predugo čekala. Igram se s vatrom, strpljenje joj pri kraju, a moja stolica k tome još preblizu njezinoj. Čak može i vidjeti kada se za vrijeme radnog vremena zajebavam, a kao nemam vremena napisati tekst.

“Nemam inspiracije šefice“, kažem i shvatim kako je to vjerojatno najdepresivnija rečenica koju netko može iskoristiti da bi opravdao izostanak nečega – učinka, angažmana, uspjeha, čega god. Stvarno me opizdila pomisao da ja – mladić od dvadeset i… malo krupniji kusur godina, zdrav (barem pretpostavljam), sposoban (tvrde moji roditelji), inteligentan (tvrdi MENSA), seksualno “potentan“ (da je drukčije ne biste čitali moje ime u potpisu već u Osmrtnicama), društven i općenito pozitivan lik – ne mogu naći inspiraciju za napraviti nešto.

Dobro stvarno, jesam li ja normalan…

Kažu da ljubav i novac najviše (de)motiviraju ljude i ja se totalno slažem. Nedostatak istog stvarno može zacrniti pogled pred očima, anulirati utjecaje vitamina koje (ne) unosimo i “zaprljati“ ogledalo u koje se svakodnevno gledamo. Međutim, ključna riječ ovdje je “najviše“. Još nisam čuo da je netko dosad izjavio “Ljubav i novac motiviraju ljude. Točka“.

Stoga, ispričavam se svojoj urednici na ovoj glupoj, infantilnoj i zapravo abnormalno suludoj izjavi. Evo, sramota me, ali stvarno! Koliko puta čovjek sjedne na pivu poslije posla i to još na suncu, pa momentalno zaboravi neimaštinu u novčaniku ili kurčevu curu koja ga je ostavila. Ili u slučaju djevojaka, onog sirovine koji je vrlo vjerojatno gej. Svatko može osjetiti “nedostatak“ inspiracije, ali ajmo svi sada uzeti pola minute vremena, duboko udahnuti, razmisliti kako je ovaj tekst Lonely Boya vjerojatno najbolja “topla voda“ koju su ikada čuli i shvatiti da inspiracija kola svuda oko nas. Tako jednostavna i nadohvat ruke u svakom trenutku.

jesam li ja normalan

Neki se utope u alkoholu, nekima je dovoljna jedna piva, a neki se užasno razvesele Kontiki sladoledu. Ha? Već vam je bolje! Pa da! A to su samo tri od tisuću očitih primjera za podizanje raspoloženja i inspiracije. Zamislite… povjetarac, hladna limunada, kockica čokolade, intenzivan pogled s nepoznatom osobom suprotnog spola na ulici, vrhunska scena u nekom filmu, izvrstan pornić, odlična serija koju komentirate s prijateljima, izležavanje na suncu, more, još više sunca, miris krema za sunčanje, miris soli na koži, miris kose, nalakirana (lijepa) ženska stopala, onaj tren kad skužiš da si dobio malo boje i jebeno ti stoji, piva navečer, krevet… uh krevet, kvalitetan jastuk, brutalan spavanac, brutalna tekma, kad zabiješ tricu, voda poslije trčanja… Ili pak onaj osjećaj kada otkuca pet sati (ili koji god okrugli sat bio do kada radite).

Pa stvarno, jesam li ja normalan? Urednice, idući put mi zalijepite šamarčinu kada ja, Lonely Boy, u svojim godinama i ovom životu izjavim kako nemam inspiracije. Ili općenito kad počnem kukati.

Ko je, jebote, vidio kukati?! Danas… na ovom svijetu i ovim vremenima?!?!

Foto: Pixabay.com