Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Madeleine s narančom i čokoladom

Fini i mirisni francuski čajni kolačići oblika školjke.

Madeleine su poznati francuski mali, spužvasti, čajni kolačići koji nalikuju školjkama. Ne tako davno predstavili smo klasične vanilin madeleine, a sad predstavljamo posebno fine i mirisne, s dodatkom naranče i glazurom od čokolade.



Sastojci:
za 30-tak kolačića
  • 100 g maslaca
  • malo soli
  • sok i korica jedne naranče
  • 3 cijela jaja (sobne temperature)
  • 1 žumanjak
  • 130 g šećera
  • 130 g brašna
  • 2 žlice gustina
  • 1/2 žličice praška za pecivo
  • 150 g mliječne čokolade


Postupak:
  1. Pećnicu zagrijte na 190 C. Kalup za madeleine malo zamastite maslacem, pospite brašnom, a višak otresite. Maslac otopite na laganoj vatri pa ga ostavite sa strane da se ohladi.
  2. Mikserom pjenasto istucite jaja sa šećerom (oko 4 minute). Kad je maslac hladan, lopaticom za miješanje kolača lagano ga ulijte i izmiješajte sa smjesom od jaja. Dodajte sok i koricu naranče.
  3. Izmiješajte suhe sastojke, brašno s praškom za pecivo i gustinom. Prosijte ga u smjesu od jaja, pa gumenom lopaticom za kolače sve zajedno dobro izmiješajte.
  4. Žlicom uzimajte gotovo tijesto i punite utore u kalupu za madeleine. Nemojte ih sasvim popuniti, već do 3/4 modla jer će pečenjem dodatno malo narasti. Pecite ih 8 minuta. Pečene izvadite i ohladite na tanjuru obloženom kuhinjskim papirom.
  5. Iznad manjeg lonca s ključalom vodom, na pari otopite čokoladu. Svaki madeleine kolačić dekorativno do pola kolačića glazirajte otopljenom mliječnom čokoladom, pa ih složite na rešetku za kolače.
Just Good Food

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Gastronomija

Ako ste ljubitelj biljne prehrane, a načela veganstva imate u malom prstu, sljedeći recept oduševit će sva vaša čula.

Gastronomija

Čokoladna torta bez brašna nastaje brzo i nestaje još brže.

Gastronomija

Kremšnite su desert koji oduševljava nepce svih ljubitelja poslastica.

Savjeti i preporuke

Prhut mogu dobiti i osobe s masnom i osobe sa suhom kožom.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.