Make-up savjeti za brinete

Kao što je već općepoznato, smeđa boja kose dolazi u pregršt nijansi, od tople kestenjaste do gotovo crne. To je razlog i zašto se make-up za svaku od njih bitno razlikuje. Osim toga, kad isprobavate koji vam look najbolje pristaje, u obzir treba uzeti i boju očiju kao i ton kože. Naravno, mjesta za pogreške uvijek ima, stoga prije negoli se upustite u vizažističku avanturu, proučite ova 4 savjeta.

1. Bacite ružičasti ruž

Bogate i tople boje poput terakote, cimeta i tamnocrvene bolje će vam pristajati od svjetlijih nijansi. Hladne nijanse ružičaste posebno su opasne i čine vaš izgled ispranim. Malo tamnije nijanse izvući će ono najbolje iz brineta i naglasiti usne. Ako se osjećate avanturistički, možete eksperimentirati s tamnijim nijansama ružičastog ruža, ali tad radije naglasite oči kako biste izbjegli dosadan i beživotan izgled.2. Birajte nude look ili boje

Imate sreće pa vam i jedna i druga varijanta odlično pristaju. Curama tamnije puti i kose mnogo bolje stoji vječno klasični smokey eyes nego plavušama, a smijete i pretjerati s eyelinerom bez da to izgleda loše. No s druge strane, odlično vam stoje i neutralnije boje poput boje mesa, smeđe i bež. Brinete sa svjetlijom puti neka se odluče svijetlo smeđe, roze i breskvaste nijanse – neće pogriješiti.

3. Naglasite oči

Još jedno odlično stilsko rješenje za brinete je naglašavanje očiju, dok je ostatak lica gotovo netaknut. Brinete s plavim očima bi trebale koristiti toplije nijanse sjenila ukoliko žele postići prirodan izgled. Brinete sa smeđim očima mogu biti malo smionije i odabrati jače boje poput plave ili ljubičaste koja će istaknuti toplinu očiju. Žene sa svjetlijom puti trebale bi odabrati smeđu, a one tamnijeg tena crnu maskaru.

4. Ne treba vam mnogo make-upa

Naravno, ukoliko to ne želite. Brinetama generalno ne treba mnogo šminkanja. Dobro ćete izgledati i uz mini zahvate za dnevni look. Malo maskare, eyelinera i sjajila za usne bit će sasvim dovoljno da zablistate.