“Mali kafić u Kopenhagenu” vodi vas na putovanje u najstretniju državu na svijetu

Većina nas smatra da je za dobar i ugodan život potrebno napraviti puno toga. Jako veliki trud stoji između nas i ugodnog života, govore nam iz dana u dan. Stoga trčimo za novcem i statusom, ali na kraju – imamo li dovoljno razuma – shvatimo da je sreća uistinu u malim stvarima svakodnevnice. Ona je u druženju, čitanju knjige (gledanju serije ili filma), omiljenom vrućem napitku koji pijemo u savršenom miru, slušanju glazbe, u odsustvu stresa i užurbanosti te u kreativnom izražavanju svakog tipa.

Život junakinje prvijenca Julie Caplin koji je naslovila „Mali kafić u Kopenhagenu” također je bio pun ambicije i stremljenja ka višem statusu. Kao agentica tvrtke za odnose s javnošću mnogo je toga morala odraditi kako bi se popela na stepenicu više. Njezin novi dečko, kolega iz firme, pruža joj ljubav koju je dugo tražila. Sve je, kako sada izgleda, vrlo dobro. No ista je ta ambicija učini slijepom za ono što se događa: dečko nije ono za što se predstavlja, a njezina firma i ne mari previše za trud i marljivost koje ulaže.

Kate Sinclair već je na prvim stranicama romana na velikoj prekretnici. Razočarana u ljubav ona se slomi. A i poslovni put stigao je do slijepe ulice. Što je najgore, obje su se stvari dogodile istovremeno što je teško svariti svakom čovjeku. No oblaci se počinju razmicati kada novi klijent iz danske odluči uposliti agenciju u kojoj radi kao izvršitelja promotivnih usluga za robnu kuću koju uskoro otvara u Londonu.

Igrom slučaja, ako tako nešto postoji, baš Kate dobiva zadatak osvojiti klijenta svojom prezentacijom. I, na njezino veliko iznenađenje, u tome uspijeva. Sljedeća stanica: Kopenhagen. Naime, znamo da je Dancima hygge vrlo bitan, a klijent inzistira da, kako bi promocija bila uspješna, upravo Kate sudjeluje u njegovu uvođenju hygge-načina trgovanja u Englesku. Atmosfera je sve, proizvod je sekundaran, moglo bi se reći.

Putovanje u Kopenhagen zvuči kao san, vjerojatno se slažete. Kate misli isto to, ali samo do trenutka kada shvati da će sa sobom morati povesti grupicu utjecajnih novinara kojima će biti voditeljica putovanja. I tada počinje njezina prava avantura koja će je uvesti u tajne hyggea, te joj pokazati da se u njoj skriva puno više od onoga što je mislila…

Mali kafić u Kopenhagenu iz naslova knjige mjesto je u koje će Kate odlaziti kako bi udahnula miris sreće (i upravo ispečenog danskog peciva), a na pravi put usmjerit će je vlasnica kafića koja, unatoč ne baš idealnom životu, svaki dan živi u njegovoj punoći. Postarija Eva postaje njezinom mentoricom te pravom prijateljicom s kojom može pričati o svemu.

Ova šarmantna priča osvježit će vašu kućnu knjižnicu, a u vaš dom donijeti toplinu zajedništva.

Darujemo jednu čitateljicu.

Pravila su jednostavna:

  • U komentare ispod objavljenoga članka, na našem webu, napišite #Kopenhagen
  • Pratite naše društvene mreže, podijelite objavu, tagirajte frendice
  • Podijelite s nama svoja iskustva, komentirajte, preporučite… Vaše nam je mišljenje važno!

Prijave primamo do 15. studenoga, točno u podne.

Možete se prijaviti samo jednom.

Darove šaljemo samo na adrese u Hrvatskoj u roku 30 dana.

Random.org bira, a dobitnici nakon objave svoje podatke s brojem telefona dostavljaju u inbox na našem Facebooku. Podatke koje ostavite koristimo isključivo u svrhu dostave paketa i neće biti dijeljeni trećim osobama.

Dobitnici će biti objavljeni u sklopu ovoga članka te dodani kao komentar na Facebook objavi.

Dobitnica Ivana Gudelj