Marilena Dužman: Gdje mi je psihijatrica?

Marilena Dužman je obožavateljica ljubavnih romana koje guta u dahu, a pisati je počela tek prije nekoliko godina, potaknuta riječima prijateljice, i od tada nije stala. Pisanje je ukomponirala u svoj život, posao i obitelj. To je nešto što je opušta i zabavlja, a inspiraciju pronalazi u neobičnim, ali i svakodnevnim životnim situacijama.

Tko je Marilena?

Jedna jako zaposlena mama koja jedva pronalazi vremena za pisanje uz dvoje djece, supruga, psa i mačku…

Čime se bavite kad ne pišete?

Suprug i ja imamo privatnu tvrtku i bavimo se prodajom poljoprivrednih proizvoda na veliko. Pored toga imam četiri apartmana u Ližnjanu, u okolici Pule i u ovo sam ljetno vrijeme bukirana oko gostiju od jutra do večeri. Imam dvadeset kreveta, to je jedan mali hotel i uvijek je potrebno biti gostima na raspolaganju.

Ovo vam je prvi roman? Od kuda ideja? Smiruje li Vas pisanje, je li ono dobra terapija?

“Gdje mi je psihijatrica?” moj je prvi objavljeni roman, ali nije prvi koji sam napisala. U “ladici” ih imam jako puno i bilo je teško odlučiti s kojim se prvim predstaviti široj publici. Roman je prihvaćen jako dobro, a predstavljanja sam do sada imala u Puli, Bjelovaru i Zagrebu. Kad malo zahladi nastavljam s malom turnejom, a do tada se nadam da ću izdati još jedan.

 

Ideje dolaze same. Ponekad nailazim na događaje koji me inspiriraju, ali moji su likovi i događaji izmišljeni, neutemeljeni na istinitim događajima.

Pisanje je definitivno moja najbolja terapija i moj način opuštanja i relaksacije. Oduvijek mi je nedostajalo “ono nešto” čime bih se bavila za dušu i otkako sam počela pisati smatram da mi je život u potpunosti ispunjen, da sam pronašla to nešto što mi je nedostajalo.

Što ste dalje planirali pisati?

Uvijek se radi o ljubavnoj tematici, a trenutno pišem roman o ginekologu i stomatologinji. U više sam navrata tražila pomoć svojih Facebook prijatelja oko odabira imena, što glavnih likova, ali i zlih sporednih. Zaista su mi pomogli i njihove sam prijedloge razmotrila i među njima izabrala najprikladnije ime.

Stoga pišem o doktoru Robertu Kaušnjaku, specijalistu ginekologije i opstetricije koji mi daje velike glavobolje jer o njegovom poslu moram jako puno istraživati. Ni glavna junakinja, zubarica, ne zaostaje jer i na tu temu ima puno istraživanja. Srećom, imam poznanike i prijatelje koji mi pomažu (ginekologa i zubaricu) i koje maltretiram oko pojmova koje ne razumijem.

Darujemo jednu čitateljicu.

Pravila su jednostavna:

  • U komentare ispod objavljenoga članka, na našem webu, napišite #psihijatar
  • Pratite naše društvene mreže, podijelite objavu, tagirajte frendice
  • Podijelite s nama svoja iskustva, komentirajte, preporučite… Vaše nam je mišljenje važno!

Prijave primamo do 28. lipnja, točno u podne.

Možete se prijaviti samo jednom.

Darove šaljemo samo na adrese u Hrvatskoj u roku 30 dana.

Random.org bira, a dobitnici nakon objave svoje podatke s brojem telefona dostavljaju u inbox na našem Facebooku. Podatke koje ostavite koristimo isključivo u svrhu dostave paketa i neće biti dijeljeni trećim osobama.

Dobitnici će biti objavljeni u sklopu ovoga članka te dodani kao komentar na Facebook objavi.

Dobitnica Marina Jelic