Mena Suvari o odabiru jastuka…

Odabir jastuka je važna stvar. O jastuku ovisi naš san, a od sna – raspoloženje tijekom cijelog dana. A tu nema kraja tegobama! Neugodan jastuk može uzrokovati ne samo loše raspoloženje, nego i pogoršati probleme s kičmom, vratom, glavoboljom, alergijom i astmom.

Lako se izgubiti u raznovrsnoj ponudi jastuka na tržištu: nude se jastuci od perja, vune, svile, lateksa, memorijske pjene, a od nedavno – heljde, bambusa i ljekovitog bilja… i tome nema kraja.

No, ipak želimo da razmislite o jednoj stvari…

Nova PETA USA reklama

Mena Suvari je američka glumica, fotomodel i dizajnerica. Svjetsku popularnost stekla je ulogama u filmovima “Vrtlog života” i “Američka pita”. Dugogodišnja je aktivistica African Medical Research Foundationa, a magazin Maxim ju je 2008. stavio na 52. mjesto u izboru 100 najzgodnijih žena.

U video uratku Mena Suvari podsjeća koliko alternativnih proizvoda imamo. „Sjedila sam u svome stanu, gledala video u kojemu su prikazali način na koji se čupa guskama perje dok su još žive. Zastrašujuće!“

PETA USA – čiji moto u nekim dijelovima glasi: “Životinje nisu naše da ih nosimo … ili zlostavljamo na bilo koji način” – dokumentirala je kako su industrijski radnici u Kini ostavili bolesne i ozlijeđene piliće, guske i patke da polako umiru.

Mrtve ptice su pronađene u sanducima i ribnjacima ili bačene poput smeća.

Mi smo se malo zamislili… A vi?