Mesing i bronca za novogodišnju noć

Proslava Nove godine večer je kada svi želimo uživati, veseliti se i dobro izgledati, ne samo odjećom već i ponekim detaljem. Kako bi se osjećali stvarno posebno u toj slavljeničkoj noći, dizajnerica Smiljka Franjić predstavlja nakit koji odiše elegancijom i jednostavnošću. Izrađen od patiniranog mesinga i perne bronce, izvrstan je detalj koji će idelno upotpuniti svaki novogodišnji styling i dati mu jednu posebnu dizajnersku notu.

dsc01113

Dizajnerica Smiljka Franjić već godinama dizajnira nakit, te ga predstavlja u sklopu raznih izložbi. Ideja za ovu kolekciju protekla je upravo iz radova za ULUPUH-ovu izložbu „Modul tijela“, održanu prošli mjesec u Galeriji ULUPUH. Nakon izložbe, Smiljka je eksponate razvila u nešto dostupno i nosivo i dobila predivnu kolekciju nakita koja odiše posebnošću i elegancijom te potpuno zadržava njen dizajnerski potpis.

dsc01166

„Cijela priča započela je s pitanjem „da li nakit sa izložbe možbe biti dostupan i nosiv, a da nije preskup?“ Ideja je bila stvoriti ručno rađene umjetničke komade, a da su nosivi i pristupačni. Svaki komad nakita može samostalno funkcionirati i kao mini skulptura ili instalacija, jer zbog svoje forme i ideje od koje je nastao, može imati više funkcija“, objašnjava dizajnerica Smiljka Franjić.

zf__1954

Smiljka je inače član Sekcije za oblikovanje plemenitih kovina i suvremenog nakita ULUPUH-a. Do sada je sudjelovala na nekoliko samostalnih i skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Živi i radi u Zagrebu, a njezina najnovija kolekcija nakita može se pronaći u koncept dućanu Hysteria u Teslinoj 9, po cijeni od 300 do 450 kuna.