Mihaelina Ružičasta torta

Mihaela Devescovi prije osam godina odlučila je promijeniti svoju prehranu. Jednostavno je željela više pažnje posvetiti zdravim namirnicama, istraživala je i naišla na sirovojelstvo ili „raw food“. Pročitala je prvu knjigu na tu temu koja ju je oduševila, kao i studiju o prednostima sirove prehrane. Posebno su joj se svidjeli konkretni argumenti koji su govorili o vrlo visokoj hranjivoj vrijednosti sirovih namirnica i organski uzgojenog voća i povrća. Počela je spravljati razne ukusne salate i Smoothieje koje je zavoljela i njezina obitelj, a s vremenom je svoj hobi pretvorila u ozbiljan posao.

mihaela s novom knjigom

Mihaela je već nekoliko godina vlasnica i urednica portala www.sirovahrana.hr na kojoj čitatelji mogu pronaći puno savjeta i prijaviti se na Mihaeline radionice spravljanja ukusnih sirovih obroka.Vrlo često gostuje diljem Hrvatske gdje održava radionice, a njezini se slatkiši mogu pronaći u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Zadru i mnogim drugim gradovima i to u trgovinama zdrave hrane, no i kao redovita ponuda slastičarnica i kafića.

Do sada je izdala dvije knjige: Sirova hrana i Slatke strasti u kojima se nalaze njezini autorski recepti i jako ju veseli sve veći interes za sirovu hranu i osviještenost ljudi o zdravoj prehrani.

Danas vam donosimo recept iz knjige: „Slatke strasti“:

Ružičasta torta

Tijesto:

  • 2 šalice badema
  • 4 žlice sirupa od agave

Krema:

  • 2 šalice indijskih oraščića
  • ½ šalice vode
  • 4 žlice sirupa od agave
  • 1 žlica soka od limuna ili limete
  • ½ šalice soka od cikle
  • ½ šalice kokosova maslaca

Za tijesto miksajte bademe dok ne dobijete brašno te dodajte sirup od agave. Zajedno miksajte dok se smjesa ne poveže. Smjesu rasporedite po kalupu i ravnomjerno pritisnite.

Za nadjev miksajte sve sastojke dok ne dobijete kremastu smjesu. Prelijte preko tijesta, ukrasite i ostavite 3 sata u zamrzivaču.

Ružičasta torta