Mooncup – sve popularniji dodatak ljetnih torbica

Iako se čine praktičnim, proizvodi poput tampona ili jednokratnih uložaka nisu najprikladniji za korištenje tijekom boravka na plaži, kupanja u moru, bazenima ili spa centrima. Zbog oslabljene moći upijanja, sa svakim ih doticajem s vodom treba mijenjati dok predugo ostavljeni tampon u rodnici predstavlja pogodan medij za razmnožavanje bakterija, odnosno razvoj infekcije rodnice.

Rješenje ovakvim ljetnim mukama nalazi se u menstrualnoj čašici Mooncup, koja posljednjih godina postaje sve popularnija tema ”ženskih” razgovora. Napravljena od mekog, medicinski čistog silikonskog materijala, Mooncup menstrualna čašica u Hrvatskoj zdrava je alternativa tamponima i ostalim jednokratnim higijenskim proizvodima.

I mame biraju zdraviju alternativu

Svakodnevne aktivnosti mama često uključuju višesatni boravak van kuće, česta putovanja ili aktivan boravak u prirodi. Kada to aktivno vrijeme izvan kuće moraju dijeliti i na svoje najmanje koji putuju s njima, nerijetko posežu za praktičnim, učinkovitim ali i zdravim rješenjima. Jedno od takvih je i Mooncup.

Tamponi svojim sastavom i materijalom mogu isušiti sluznicu, ispuštati vlakna ili sadržavati mirisne aditive, dok Mooncup menstrualna čašica ne remeti pH ravnotežu sluznice, prikuplja tekućinu, a ne upija ju te oznakama za količinu tekućine omogućuje praćenje menstrualnog krvarenja.

Dugotrajna i učinkovita podrška u danima jačeg krvarenja

S obzirom na to da Mooncup ne upija, već prikuplja, može zadržavati čak tri puta veću količinu tekućine od tampona što ga čini dugotrajnijim i upotrebljivim i u danima jačeg krvarenja. Potpuno je diskretan i zbog jednostavnog održavanja dovoljno je posjedovati samo jednoga. Preporučeno je prazniti ga svakih 4-8 sati, isprati ispod mlaza mlake vode i ponovno umetnuti.

Mooncup čašice dolaze u dvije veličine: A veličina koja je preporučena za žene starije od 30 godina i koje su imale vaginalne porode, te B veličina namijenjena djevojkama mlađima od 30 godina koje nisu rodile vaginalno. Tijekom ljeta, svoju Mooncup menstrualnu čašicu možete nabaviti po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 220,00 kn u svakoj ljekarni u Hrvatskoj, Bio&Bio trgovinama te ostalim prodajnim mjestima vidljivim na stranicama www.mooncup.hr