Stari tradicionalni kolač u novom ruhu. Radi se u stvari o makovnjači, napravljenoj na malo drugačiji, efektniji način. Fino, dizano tijesto sa slatkim punjenjem od maka, savršeno za uživanje i zimsko jutarnje umakanje uz šalicu čaja!
Potrebno za tijesto:
- 500 g brašna za dizana tijesta
- 100 omekšalog maslaca
- 100 g šećera
- 1 kocka svježeg kvasca
- 1, 30 ml mlakog mlijeka
- ribana korica jednog
- neprskanog limuna
- 2 žumanjka
- malo soli
- 200 g mljevenog maka
- 3 žlice meda
- 1 žlica šećera u prahu
- malo cimeta
- malo pimenta
- 80 g suhog grožđa
- malo ruma
- 1 vanilin šećer
- vruće mlijeko koliko treba
- maslac i brašno za kalup
- sok od jednog limuna i šećer u prahu za preljev
You must be logged in to post a comment Login