Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr
tatar od tune
tatar od tune

Gastronomija

Najbolji recept za tatar od tune

Mediteranska prehrana izvor je zdravlja, a njeni okusi izvor čistog zadovoljstva

Mediteranska prehrana dio je našeg podneblja i stoga idealna za zdravo funkcioniranje našeg organizma. Tomislav Šimić, chef zagrebačkog restorana Conte priprema za vas tjedne recepte usklađene upravo s ovim načinom prehrane, a nutricionistica Karmen Matković Melki pripremila je za vas pojašnjenja svakog jela.

Tatar od tune

Sastojci:

– 100 grama tune
– 2 grama mladog luka
– 1 gram mladog češnjaka
– prstohvat soli
– prstohvat papra
– čajna žlica tabaska
– čajna žlica worchester umaka
– čajna žlica senfa
– čajna žlica majoneze
– 1 gram peršina
– 1 gram vlasca

Priprema: 

Tunu sitno iskosajte i sve sastojke pomiješajte zajedno. Servirajte uz tostirani kruh i maslac i uživajte u spajanju ovih aromatičnih sastojaka.

[box style=”0″]

Tuna: plava riba iznimno bogata mineralima, na što ukazuje njena intenzivna boja mesa. Dobar je izvor kvalitetnih bjelančevina, kalija, magnezija i željeza, vitamina B-kompleksa i najvažnije, omega 3-masnih kiselina, esencijalnih masnih kiselina koje održavaju zdravlje našeg krvožilnog i živčanog sustava. U sirovoj formi kako se koristi u ovo jelu u potpunosti zadržava sve svoje hranjive sastojke.

Češnjak/mladi luk: izvrsan biljni dodatak sirovoj ribi jer, osim jedinstvenog okusa koji doprinosi jelu, imaju i snažan antibiotski učinak (fitonutrijent alicin).

Klice: izvor vitamina i vlakana, mala su “pakiranja krcata antioksidansima“ i savršeno zaokružuju nutritivnu gustoću ovog jela.

[/box]

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Gastronomija

Ako ste ljubitelj biljne prehrane, a načela veganstva imate u malom prstu, sljedeći recept oduševit će sva vaša čula.

Gastronomija

Kremšnite su desert koji oduševljava nepce svih ljubitelja poslastica.

Savjeti i preporuke

Prhut mogu dobiti i osobe s masnom i osobe sa suhom kožom.

Gastronomija

Kopar odmah podsjeća na kisele krastavce i salatu od krumpira, ali je stoljećima imao mjesto u kuhinjama diljem Europe i Azije.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.