Namještaj koji “nestaje”

Što kažete za namještaj koji možete skloniti bez pomjeranja, namještaj koji možete skoro pa „izbrisati“ iz prostora? Ako imate mali prostor ili jednostavno volite minimalizam, svidjet će vam se linija koju je osmislio njemački dizajneri Malta Grieb.

On je osmislio kolekciju pod nazivom „Ambivalenz“ a sastoji se od nekoliko komada: police, stolica, stol… u različitim dimenzijama.

„Ambivalenz“ je poseban po tome što se u vidu ploče montira na zid, a potom na sistemu Marfi kreveta (sistem izvlačenja) pretvara u policu za odlaganje, stol za ručanje ili rad, stolicu, pa čak i vješalicu…

Koristiti namještaj po potrebi

Ovakav sistem rada omogućava korisniku da „Ambivalenz“ komade koristi po potrebi, a kada završi jednostavno ga sklopi i on postaje neprimjetan. Funkcionira tako što se okvir postavi na zid, a kada vam treba funkcionalna površina jednostavno je izvučete iz okvira.

 

 

Inače, ovaj namještaj se proizviodi u jednoj obiteljskoj firmi u Poljskoj, a izrađuje se od bijele iverice koja se lako „stopi“ s bijelim zidom, dok su držači od nehrđajućeg čelika. Osim u bijeloj, neki komadi su dizajnirani sa zanimljivim šarenim dezenima, kao idelani za mladalačke prostore.

 

 

Dizajneri enterijera će vam reći da, ako imate mali prostor, uvijek birate namještaj i dodatke koji se lako sklapaju, pomjeraju ili slažu u/ispod drugih komada namještaja, a ovo je savršen primjer za tako nešto.

 

Izvor i fotografije Ambivalenz i manager.ba