Nemojte se udati za bogataša

U filmovima žene gotovo uvijek završe sa snažnim, zgodnim, osjećajnim i nerijetko, da ne zaboravimo, imućnim muškarcima. No znači li to da biste i vi trebale naći svojega bogataša? Pa ne nužno, a evo i zašto.

Vjernost

Nitko nikada neće zaboraviti avanture kroz koje je prošao Tiger Woods. Mnogi se sjećaju i još uvijek ne opraštaju Bradu Pittu ono što je učinio. Poanta je u tome da su brojna istraživanja povezala nevjeru s primanjima. A obojica spomenutih muškaraca zarađuje jako puno. Jedno takvo istraživanje objavljeno u časopisu Journal of Marital and Family Therapy tvrdi da su muškarci s većim i boljim primanjima skloniji preljubu nego ostali 'smrtnici'. To se objašnjava time što su muškarci s manjim plaćama "donekle ovisni o partnerici pa neće učiniti ništa što bi im uništilo vezu". Znači li to da bi djevojka trebala odabrati nekoga ne tako bogatog?

Manjak zadovoljstva

Jedna od prednosti toga što je netko sin direktora poduzeća, uspješnog menadžera ili političara je to što često biva pozvan na brojne luksuzne zabave. Na kojima je (možda slučajno?) gomila lijepih i nestrpljivih djevojaka i žena. I evo gdje leži opasnost – muškarci poistovjećuju novac i moć pa vjeruju da će ženama općenito to biti privlačno. Istovremeno, svi nedostatci koje njihove trenutne supruge možda imaju u tim trenutcima izgledaju puno većima nego što zaista jesu, zbog čega su nezadovoljni, objašnjava H'vovi Bhagwagar, indijski psiholog i biheviorist. Stoga ne čudi da dolazi do afera.

Iz ljubavi ili zbog novca

Sve one dobro smišljene i sročene isprike uz poklone uz koje biste trebale oprostiti dragome što je zaboravio na godišnjice, rođendane i slično najvjerojatnije je smislila i kupila njegova tajnica. Zar zaista mislite da jedan izvršni direktor ima vremena da ide u šoping za vas? On gotovo i da nema vremena da se osjeća krivim što je zaboravio na godišnjicu braka/rođendan/večeru… Osim toga, mora da se šalite ako mislite da je vaš inače modno neosviješten suprug znao da se na tržištu pojavila Pradina torbica, i to baš ona kakvu ste uvijek htjele.

Muke ispod plahte

Prije nego li zgrabite svojega lovatora i postanete mu ženom, psihički se pripremite na loš seksualni život. Nemojte sanjati o lomljenu kreveta i višestrukim orgazmima jer vrijeme nije na vašoj strani. Dr. Raj Brahmbhatt, seksolog iz Mumbaija kaže: "Novac vam može kupiti gotovo sve, ali van ne može osigurati vrijeme intimnost kako biste imali ispunjavajući seksualni život." On dodaje da muškarci (ali i parovi) koji se penju na poslovnoj ljestvici, polako troše svoje zajedničko vrijeme s partnericom na posao, ubacuju zajedničke obroke u pauzama koje imaju, prečesto putuju… Parovi se stoga sve više i više udaljuju. Dakle, želite li se još uvijek udati za bogatog poslovnjaka?

Metro-portal.hr