Neobična strana čarapa

Čarape su odjevni predmet koji nose svi – bebe, djeca, muškarci i žene. Riječ čarapa dolazi od latinske riječi soccus, a označava opuštenu, pripijenu papuču koju su nosili glumci u vrijeme starih Rimljana. Stoljećima su se razvijale i mijenjale pa su tako od prvih modela od životinjske kože u antičkoj grčkoj, čarape dospjele do specijaliziranih dućana u kojima ih možete pronaći u desecima vrsta materijala te sortirane po njihovoj namjeni.

Nekada davno čarape su nosili samo bogati ljudi i poklanjale su se plemstvu. Danas su one neizostavni odjevni predmet svake obitelji. Kinezi su zaslužni za više od 40% ukupne svjetske proizvodnje čarapa. Četveročlana obitelj izgubi i do 60 čarapa u godini, a muški ih dio populacije gubi češće. Crne čarape su te koje nestaju najčešće, a samo 21% žena redovito gubi čarape u pranju.

Čarape čuvaju i zdravlje nogu. Štite naše prste od smrzavanja tijekom hladnih, zimskih mjeseci, a ljeti apsorbiraju znoj i vlagu. Jeste li znali da čovjek dnevno u prosjeku izgubi oko pola litre znoja samo kroz stopala?

Drogerija Kozmo vas ove srijede daruje popustom do 30% na cjelokupni asortiman čarapa.