Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr
cheesecake
cheesecake

Gastronomija

Nepečeni cheesecake

Nepečeni cheesecake, osvježavajuća torta za vruće, ljetne dane.

Super osvježenja za ove vruće dane! Torta bez jaja i bez pečenja.

Sastojci za kalup promjera 26 cm:

Za podlogu:

250 g keksa (čajni kolutići ili integralni)
125 g maslaca ili margarina

Krema:

500 g svježeg sira
150 g šećera
200 g kiselog vrhnja (25 ili 30% mm)
200 g krem sira
200 g čvrstog jogurta
20 g želatine
vanilija po želji
sok limuna i naribana korica limuna

Preljev:

150 g šumskog voća
100 g šećera
250 ml vode
1 želatina

Postupak:

Kekse usitniti i pomiješati s margarinom sobne temperature te utisnuti u dno kalupa.
Želatinu pomiješati sa 8-10 žličica vode i ostaviti 15 minuta da nabubri.

Pomiješati sve sastojke za kremu osim pola jogurta (najbolje u multipraktiku, ako ne i mikser odradi što treba) dok ne postanu kremasti. Pola preostalog jogurta ugrijati na štednjaku, tek toliko da se želatina može otopiti. Nikako ne dozvoliti da jogurt prokuha, da se ne razdvoji! Nakon što se želatina rastopila, doliti je ostatku kreme i još kratko dobro izmiješati. Kremu izliti na utisnute kekse i staviti je u frižideru da se dobro stisne, najbolje preko noći.

cheesecake

Šumsko voće pomiješati sa šećerom i ostaviti da odstoji 10-15 minuta, dok voće ne počne puštati sokove. Doliti vodu i prokuhati. Ostaviti da kuha 10-ak minuta, dok se ne počne lagano zgušnjavati. Maknuti sa vatre, sačekati 1 minutu te dodati voću nabubrenu želatinu. Miješati dok se cijela ne otopi. Voditi računa da ne bude prevrući preljev da ne uništi tortu te lagano preliti preko torte. Vratiti još pola sata u frižider.

Prije serviranja, cheesecake tortu oprezno nožem odvojiti od ivica kalupa i prebaciti je na tanjur za serviranje. Sada je spremna za konzumaciju!

Recept vam donosi  Slatka Radionica by Vesna Nakić

Ne propustite

Gastronomija

Ako ste ljubitelj biljne prehrane, a načela veganstva imate u malom prstu, sljedeći recept oduševit će sva vaša čula.

Dobar posao

Čabar, malo, gotovo zaboravljeno mjesto u Gorskom kotaru ima jednu Anitu Pintar koja u njemu živi, stvara, neprestano uči i proizvodi nekoliko vrsta sireva,...

Gastronomija

Recept za super ukusan desert koji se ne peče i idealan je za početnike.

Gastronomija

Osvježavajući voćni desert za svako doba dana.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.