Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Nešto drugačija krumpir salata

Ako se krumpir salata samo malo obogati, može postati odlična salata kao zasebno jelo ili prilog baš svemu što jedete, a ne samo ribi.

Jednostavnost pripreme krumpir salate ovo jelo oduvijek čini idealnim prilogom mnogim jelima. Krumpir salata klasični je prilog uz ribu…barem u našem podneblju. Ako se krumpir salata samo malo obogati, može postati odlična salata kao zasebno jelo ili prilog baš svemu što jedete, a ne samo ribi.

Ukusna kombinacija krumpira i mahuna lako će se uklopiti u svako jelo, ali tajna punoće okusa ove salate nije u samo tim dvjema namirnicama.

Naime, ovoj salati dodat ćete pesto od rikole koji je iznimno zdrav i ukusan.

Kao i većina zelenog lisnatog povrća, rikula obiluje antioksidantima, čisti jetru i potiče žuč te je idealna za proljetnu detoksikaciju. Bogata je klorofilom i sumpornim spojevima koji potpomažu čišćenje organizma na staničnom nivou.

To je dovoljno razloga da ovu vrijednu namirnicu dodate u vaš meni…ovog puta u obliku pesta s kojim ćete preliti ukusnu krumpir salatu.

Potrebni sastojci:

Za salatu:

  • 400 grama krumpira
  • 220 grama mahuna
  • Malo soli

Za pesto:

  • 3 šake rikole
  • 1/4 šalica listića mente
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 1 češanj češnjaka
  • Prstohvat himalajske soli
  • 1/4 šalice naribanog grana padano sira

Priprema:

Skuhajte krumpir i mahune pa pustite da se ohlade. Krumpir narežite na ploške kao i za klasičnu krumpir salatu, mahune možete ostaviti cijele i sve pomiješajte sa soli. U multipraktiku pomiješajte sve sastojke za pesto. Kada dobijete kremasti pesto, pomiješajte ga s krumpirom i mahunama. Možete još malo zasoliti i poslužiti.

Pesto je odlična zamjena za masne umake, za kupovne namaze, ali i za preljeve preko salati i žitarica. Nastaju jako brzo i na jednostavan način, uz pomoć multipraktika. Treba samo izabrati dobru kombinaciju namirnica i uživati u okusu.

Tara Lukičić za Tvornicu zdrave hrane.

 

Ne propustite

Gastronomija

U domaćoj kuhinji krumpir je uobičajeni prilog glavnim jelima, najčešće mesu. Pomalo je i podcijenjen, a prati ga i (zao) glas da deblja.

Gastronomija

Hranjiva, jednostavna i brza za pripremu, jela s EKOZONA tjesteninom zadovoljit će i najzahtjevnija nepca.

Gastronomija

Nutritivno bogatstvo cikle dobro je poznato svima.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.