Nevjerojatnost ljubavi – nevjerojatno dobra knjiga!

Annie, glavna junakinja ovog romana, jednog dana će u staretinarnici kupiti sliku. Odnijet će je kući i potpuno nezainteresirana, već sutradan pokušati vratiti. Međutim, tada će se sve zakomplicirati. Ni sama ne znajući u što se uvalila kupnjom te umjetnine, protiv svoje volje će biti uvučena u buran londonski umjetnički svijet, nastanjen izgnanim ruskim oligarsima, pohlepnim šeicima, očajnim dražbovateljima i beskrupuloznim trgovcima, koji svi smišljaju kako da se dočepaju nečeg što ona sasvim slučajno posjeduje.

Nevjerojatnost ljubavi

Ime umjetničke slike je “Nevjerojatnost ljubavi”, riječ je o remek-djelu slavnog slikara Jean Antoinea Watteaua, a autorica joj u ovom romanu daje glas. Pomalo umišljena, ponosna i brutalno iskrena – slika Nevjerojatnost ljubavi se ima čime i ponositi! A kad upoznate priče kojima je svjedočila (Od Katarine Velike, papa, Fridrika Velikog, Napoleona, Hitlera!), oduševit ćete se i vi pričom, koja se, možda krije i iza neke slike koja visi u vašem domu.

Ovo je iznimno čitljiva knjiga, mješavina žanrova, priča s malo misterije, ljubavi, pa čak i trilera u visokom umjetničkom svijetu gdje se prestiž i reputacija mjere isključivo milijunima na dražbama.

Priča otkiva brojne tajne povijesti, ljudske maske i prijetvornosti.

Knjiga je idealan odabir za zimske večeri, uz šalicu čaja ili toplu čokoladu! Obožavatelji trilera, satire i ljubavnih romana složit će se u jednom: ovo djelo je majstorski napisano!

O autorici

Hannah Rothschild je spisateljica i filmska redateljica. Njezini dokumentarni filmovi prikazani su na BBC-ju i HBO-u te na međunarodnim filmskim festivalima. Ridley Scott i filmska produkcijska tvrtka Working Title kupili su prava za njezine scenarije, a članke joj objavljuju Vanity Fair, New York Times, Harper’s Bazaar, Vogue i drugi časopisi.

Njezina prva knjiga, The Baroness, objavljena je 2012. i prevedena na šest jezika. Hannah je predsjednica upravnog odbora Nacionalne galerije, članica upravnih odbora galerije Tate i Waddesdon Manora, i potpredsjednica književnog festivala Hay. Nevjerojatnost ljubavi, njezin prvi roman, našao se u izboru književnog kluba BBC Radio 2 i na Guardianovu popisu najboljih knjiga u 2015. Hannah živi u Londonu.

Mozaik knjiga pripremio je jednu knjigu za vas. Što trebate?

  • U komentare ispod objavljenoga članka, na našem webu, napišite #mozaikknjiga
  • Lajkate našu Facebook stranicu ako želite ili ako kojim slučajem to već niste napravile
  • Sharing is Caring – Bilo bi lijepo podijeliti objavu (postavke na javno), tagirajti frendice, podijeliti iskustva, komentirati, preporučiti…

Prijave primamo do 15. veljače, točno u podne.

Pokloni će biti poslani samo na adrese u Hrvatskoj. Random.org bira, a dobitnici nakon objave svoje podatke s brojem telefona dostavljaju u inbox na našem Facebooku. Dobitnici će biti objavljeni u sklopu ovoga članka te dodani kao komentar na Facebook objavi.

Dobitnica Marina Furlanić