Nogomet: Velike razlike u plaćama između žena i muškaraca

O nogometu Hrvatice i Hrvati znaju sve. No, što znaju o ženskom nogometu? Gotovo ništa! U cijeloj Hrvatskoj je ženski nogomet još uvijek na jako niskoj razini, a roditelji ne motiviraju djevojčice za bavljenje ovim sportom.

No, idemo malo preko “bare”. Nogometašice Sjedinjenih Američkih Država ponovno su prvakinje svijeta! Možda niste znali, ali Amerikanka Michelle Akers se smatra jedninom od najvećih nogometašica svih vremena. Nogometna ikona Michelle Akers kaže da je apsurdno usporediti žensku reprezentaciju SAD-a s muškarcima iz 3 razloga:

  • žene zarađuju manje
  • imaju manje novca za marketing 
  • i još uvijek pobjeđuju!

Izjavila je kako bi se američkim nogometašicama trebalo platiti barem jednako koliko i muškarcima, ako ne i VIŠE, jer već desetljećima dominiraju sportom na globalnoj razini, dok je muška momčad u nekom drugom, paralelnom svemiru… Doslovno, američki nogometaši se samo se trude… Rezultata nema.

izvor tmz.com

Ženski tim će, kako se izvještava, dobiti 260 tisuća dolara po igračici za njihovu veliku pobjedu, dok bi svaki od njihovih muških kolega dobio 1,1 milijun dolara.

Michelle ne samo da se bori protiv velike razlike u plaćama, već dodaje da bi Američki nogometni savez trebao uložiti više novca u promociju žena. To je samo pametnija investicija od investiranja u muški tim. Moramo se složiti!

Izvor: tmz.com