Nova slikovnica u izdanju Planetopije: Plavetni kit

Plavetni kit je veličanstvena, prelijepa životinja, najveće stvorenje na ovom našem čudesnom planetu. Od 1966. plavetni su kitovi zaštićena, ali i ugrožena vrsta. Kako i gdje žive i koliko je to veliko zapravo veliko u dječjim očima, saznajte u ovoj divnoj poučnoj slikovnici – jer znanje je prvi korak do njihova očuvanja.  Uz predivne snovite ilustracije djeca će zaroniti u svijet plavetnih kitova dušom i tijelom, plivati, igrati se i sanjati plavo i veliko.

Slikovnica je namijenjen za djecu od 6 do 10 godina.

Plavetni kitovi su zapravo sivi, ali pod vodom izgledaju žarko plave boje.

Svaki plavetni kit ima jedinstvene šare slične otiscima naših prstiju.

Prosječan plavetni kit teži oko 160 tona, a ženke su veće i teže od mužjaka.

Jenni Desmond, britanska ilustratorica koja je diplomu stekla na uglednoj umjetničkoj akademiji (ARU) u Cambridgeu, za svoje divne slike koristi kolaž, boje i drvene bojice a zatim ih pomno kompjuterski dorađuje kako bi dobila u podjednakom omjeru zabavne i prekrasne ilustracije.

Planetopija i She.hr darivaju! Što trebate?

  • U komentare ispod objavljenoga članka, na našem webu, napišite #plavetnikit

Prijave primamo do 10. kolovoza, točno u podne.

Pokloni će biti poslani samo na adrese u Hrvatskoj. Random.org bira, a dobitnici nakon objave svoje podatke s brojem telefona dostavljaju u inbox na našem Facebooku. Dobitnici će biti objavljeni u sklopu ovoga članka te dodani kao komentar na Facebook objavi.

Možete se prijaviti samo jednom!

Dobitnica Gordana Varga