Novo limitirano izdanje Argete Exclusive – Argeta Exclusive à la restoran JB

Argeta Exclusive, prestižna linija omiljenog delikatesnog namaza u Hrvatskoj, premijerno je predstavila novi okus i ekskluzivnu suradnju. U restoranu Pod zidom izabranim gostima, među kojima smo bili i mi,  otkrili su svoju zadnju majstoriju, koja je plod suradnje s kuharskim velemajstorom svjetskoga glasa – Janezom Bratovžem iz restorana JB. Obožavatelji kulinarskih postignuća, predstavnici medija i gastro zajednice, došli smo na svoje te se prepustili degustaciji novog okusa Argete Exclusive i uživanciji u profinjenim gurmanskim umijećima chefa Janeza Bratovža.

Argeta Exclusive à la restoran JB ujedinjuje na prvi pogled neočekivano. Njezin jedinstveni okus rezultat je brižno odabrane kombinacije sastojaka, u središtu kojih se ističu kandirana naranča i konjak. Ekskluzivna receptura prava je poslastica za profinjena hrvatska nepca koji će svoje mišljenje o  novom okusu uskoro moći stvoriti i sami jer će Argeta Exclusive à la restoran JB  već u studenom biti dostupna u prodaji.

Argeta Argeta

Enzo Smrekar, predsjednik Uprave tvrtke Droga Kolinska i idejni začetnik osme Argete Exclusive istaknuo je kako Argeta želi uvijek ponuditi samo najbolje, a ekskluzivnim okusom zaista nudi nešto sasvim posebno. O izazovima suradnje s vrhunskim chefovima otkrio je kako je najveće iskušenje zajedno stvoriti sofisticiran recept, koji je moguće ostvariti i u širokoj proizvodnji. „Iskusna ekipa Argetinih stručnjaka i ovaj je put iznimno dobro surađivala s chefom Janezom Bratovžem te s ponosom mogu kazati da Argeta á la restoran JB odražava upravo sve nijanse vrhunskog recepta svjetski poznatog chefa  Bratovža. Svi smo vrlo ponosni na novi okus“, dodao je Smrekar.

Emil Tedeschi predsjednik Uprave Atlantic Grupa

Emil Tedeschi predsjednik Uprave Atlantic Grupa

Enzo Smrekar i Janez Bratovšek

Enzo Smrekar i Janez Bratovž

Suradnja s Bratovžem bila je logična za Argetu. Upravo zbog znanja, talenta te razumijevanja principa razvoja novog okusa dobio je poziv za sudjelovanje na ovom jedinstvenom projektu. Pri razvoju novog okusu potrebno je uzeti najbolje od oba svijeta – preciznost razvojnog i tehnološkog tima Argete i kreativnu energiju odabranog chefa. Tako nastaje proizvod na koji su svi ponosni.

Podsjetimo, Janez Bratovž poznato je ime u svijetu vrhunske gastronomije. Radio je u restoranima s tri Michelinove zvjezdice – poput kultnoga “Da Vittorio” u Bergamu, a njegova je ljubljanska “Restavracija JB” uvrštena na svjetski Top 50 utjecajnoga gastronomskog vodiča “San Pellegrino”. “Daily Meal” stvrstava ga među deset najboljih europskih restorana. Njegove kulinarske kreacije su smjele i originalne pa tako gosti restorana JB uživaju u jedinstvemom spoju mediteranske, francuske i nostalgične slovenske kuhinje. Njegova misao vodilja u stvaranju menija je  “odnos između četiri elementa – zemlje, vode, zraka i vatre”, koje pak doživljava kao četiri okusa: slatko, slano, kiselo i gorko. Naravno, uz vrhunske, mahom organski uzgojene sezonske namirnice.

Pod zidom: Ručno rađeni njoki od buče

Pod zidom: Ručno rađeni njoki od buče

Nova Argeta Exclusive à la restoran JB predstavljena je u suradnji s kuharskim timom restorana Pod zidom. Imali smo priliku, uz degustaciju novog delikatesnog namaza, isprobati  juhu od buče s domaćim grisinima s bučinim sjemenkama i bučinim uljem;  ručno rađene njoke sa bučom, vrganjima, kremom od gorgonzole, začinskim mrvicama sa chilijem te blitvom.

Pod zidom: Goveđi obrazi sporo kuhani, rimski njok sa guancialeom

Pod zidom: Goveđi obrazi sporo kuhani, rimski njok sa guancialeom

Za glavno jelo posluženi su goveđi obrazi sporo kuhani, rimski njok sa guancialeom, celerom i kozjim sirom, ukiseljene rotkvice. Zvijezda slatkog dijela predstavljanja bio je mak pire od dunje i jabuke, čips od kruške na kremi od oraha poslužen uz Liker od divlje kruške, Aura.

Mak pire od dunje i jabuke

Mak pire od dunje i jabuke

Glavni sommelier restorana “Pod zidom” predstavio je selekciju vina posluženih uz jela. Tako su se mogla kušati Malvazija 2016, Batič;  Chardonnay Rosenberg 2015, Krauthaker  te Merlot 2011, Krapež.