Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Novo vino za prave vinoljupce!

Da je riječ o izvrsnom vinu potvrdilo je zanimanje iznimno zahtjevnog francuskog tržišta s kojeg već stižu prve narudžbe.

Feravino je na tržište pustilo prvi Cuvée, koji je svjetsku premijeru imao na nedavno održanom sajmu Winexpo u Bordeauxu.

Da je riječ o izvrsnom vinu potvrdilo je zanimanje iznimno zahtjevnog francuskog tržišta s kojeg već stižu prve narudžbe. Cuvée Miraz 2015., suho je vino, a ručno brano grožđe dolazi s tri vinorodna feričanačka položaja Srednjaka, Zoljana i Goveđe Glave.

09

Ova harmonična kupaža frankovke, merlota, cabernet sauvignona i cabernet franca, modernog je stila, mekana, topla i puna. Njezina izražena voćnost  harmonično se spaja s lijepo uklopljenim herbalnim i začinskim nitima. Rubinske žive, kompaktne, gotovo neprobojne boje. Vino je intenzivno koncentrirano i začinjeno aromama hrasta, začina, tamne višnje i zrelih šljiva. Snažnoj kompleksnosti i mirisu doprinose i lijepo usklađene arome kave, tamne čokolade, duhana i vanilije. U ustima je mekano, savršenog balansa između voćnosti, pikantnosti alkohola i zadimljenosti začina. Završetak je voćni, mirodijski živ, naglašene svježine, koja potiče sočnost i daje šarmantnu živahnost.

Vole ga i Dalmatinci

Cuvée Miraz nije iznenadio samo Francuze. Oduševljeni su bili i domaći stručnjaci i ljubitelji vina na njegovom pretpremijernom predstavljanju na radionici Feravina održanoj u okviru splitskog Sajma vina i delicija „Vinski podrumu“, na kojoj je dobio vrlo visoke ocjene.

04

Uz standardno odličnu Graševinu i zanimljiva crna vina među kojima se ističe Frankovka – koja upravo u podrumima Feravina daje izvrsne rezultate, Cuvée Miraz vino je sjajne perspektive.

„Grožđe je ručno brano, potom smo selektirali najbolje grožđe, fermentacija uz maceraciju trajala je od osam do 12 dana. Nakon toga je slijedilo prešanje i nastavak malolaktične fermentacije u barrique bačvama od slavonskog hrasta. Vina su dozrijevala 12 do 16 mjeseci nakon selekcije najboljih mladih vina. Nakon ponovne selekcije najboljih bačvi, vino je sljubljeno u inoks spremniku do punjenja“, kazao je Marijan Knežević, glavni enolog Feravina.

Ne propustite

Kultura

U vrijeme kad svi moramo biti odgovorni i ostati doma, ljepotu života otkrit ćemo u sitnicama.

Gastronomija

Lagani, prozračni, osvježavajući! Baš se takvi kokteli piju na dočeku nove godine, a glavni im je sastojak pjenušac i to onaj proizveden charmat metodom...

Gastronomija

Stari podrum Feravina iz 1804. i vinogradi na padinama Krndije u okruženju šume posljednjih godina privlače sve više gostiju, a Feričanci će uskoro dobiti...

Gastronomija

Kako u svega petnaestak minuta rashladiti vino?

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.