O duhovnosti i psihologiji na novoj Ženskoj priči!

U klubu hrvatskih glazbenika SAX!, sinoć je održan treći ovosezonski talk-show „Ženska priča“ na temu „ Duhovnost & psihologija“, na kojem je komičarka i spisateljica Marijana Perinić ugostila prave znalce na temu: Maju Vučić, Nikolu Žuvelu, Daniellu Kordić i Krešimira Mišaka. Sav prihod od ulaznica doniran je Europskoj koaliciji protiv raka dojke Europa Donna Hrvatska.

Svi željni zanimljivih priča, sinoć su uživali na talk -showu u rasprodanom klubu Sax!, za što su zaslužni gosti večeri koji su pričali o razlikama duhovnosti i psihologije te sve prisutnijem trendu rada na sebi, uz odgovaranja na mnogobrojna pitanja iz publike.

Bilo je poučno poslušati poznatog televizijskog voditelja, pisca i novinara znanosti Krešimira Mišaka, koji u svojoj kultnoj emisiji „ Na rubu znanosti“ i dalje, nakon punih 18 godina emitiranja, ugošćava znalce na nesvakidašnje teme, stoga su mu i odgovori na pitanja sudbine, karme, slobodne volje bili uistinu zanimljivi te potkrijepljeni znanstvenim činjenicama.

Maja Vučić, psihologinja i kognitivno- bihevioralna terapeutkinja je najviše pričala o konkretnim alatima psihoterapije koje koristi u svakidašnjem radu sa svojim klijentima kojima se mijenjaju uvjerenja s krajnjim ciljem promjene ponašanja. Dodatno je tematizirala i trend osobnog razvoja, koji upravo dokazuje kolektivno buđenje svijesti, uz veliko poštovanje prakticiranja i duhovnih alata.

Nikolu Žuvelu je bilo zanimljivo poslušati zbog njegovog kombiniranja Jungove psihologije i Jyotish savjetovanja u terapeutskom radu s klijentima. Pričao je o utjecaju planeta na psihološki profile, karmičku i darmičku zadaću , ali i na mogućnost predviđanja budućnosti. Žuvela se preko 20 godina bavi odnosima, ali i meditacijom, yogom te pisanjem knjiga, kojih za sada ima objavljenih sedam.

Spisateljica, terapeutkinja i urednica u izdavačkoj kući „ Cosmos knjiga“, Daniella Kordić je publici pojasnila pojam psihoanalize, kao dugotrajnog pravca psihoterapije koji se bavi suočavanjem s djetinjstvom i unutarnjim djetetom. Njezine knjige upravo tematiziraju psihologiju i duhovnost, od kojih izdvajamo zadnju „ Narcis i ruža“ koja govori o psihoanalitičkoj potrazi za samim korijenom razumijevanja narcisoidnog poremećaja.

Gosti su pričali o reinkarnaciji, intuiciji, duhovnim tehnikama novog doba, arhetipovima, ali i o osobnom poimanju Boga, uz neizostavan smisao za humor i samoironiju.